Tokom ljetnje sezone Er Srbija će iz Niša i Kraljeva letjeti za Tivat

Er Srbija od 4. januara 2022. godine počinje uspostavljanje linija od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, saopštila je nacionalna avio-kompanija. Redovne linije biće između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će Er Srbija iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula. Takođe, saopšteno je da će se tokom ljetnje sezone obavljati sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Kraljevo-Tivat.

„Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedjeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedjeljna leta“, navodi se u saopštenju Er Srbije i dodaje da su avio-karte u prodaji.

Kako je saopšteno, tokom ljetnje sezone obavljaće se i sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

„Er Srbija će na novim linijama letjeti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije“, ističe se u saopštenju.

Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, navodi da se po prvi put uvode letovi između Niša i Beograda.

„To će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prijestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije. Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Njemačkoj,“ izjavio je Marek.

Izvor: N1

Check Also

Ukupan promet na Montenegroberzi u decembru 12,9 miliona

Ukupan promet na Montenegroberzi u decembru prošle godine je iznosio 12,96 miliona eura i bio …

Leave a Reply

Your email address will not be published.