Pejović poručio radnicima: Uprkos zatvaranju dobićete po 450 eura u narednih 6 mjeseci

Dodajte komentar

Danas su se u prostorijama Kombinata aluminijuma Podgorica, a poštujući kovid mjere, predstavnicima radnika ove kompanije obratili izvršni direktor Nebojša Dožić i vlasnik kompanije Uniprom, Veselin Pejović a povodom trenutne situacije u KAP-u.

Radnici KAP-a će u narednih 6 mjeseci, bez obzira na gašenje dobiti plate od 450 eura, kako bi period traženja novog posla mogli lakše da podnesu. Ovo je tokom današnjeg obraćanja istakao vlasnik ove kompanije, Veselin Pejović.

„Htio sam da s vama zajednički idemo u razvoj KAP-a,  nažalost danas sam ovdje da bi se bavili  drugom problematikom. Nažalost, zbog svega što se dešava nijesmo u mogućnosti da nastavimo primarnu proizvodnju aluminijuma. Vi ćete narednih šest mjeseci dobijati po 450 eura platu kako ne bi u potpunosti ostali bez primanja“.-istakao je vlasnik Uniproma Veselin Pejović

Nebojša Dožić se osvrnuo na aktuelna dešavanja i izazove s kojima se susrijeće kompanija, ali i podsjetio radnike na prethodne događaje koji su uslovili gašenje primarne proizvodnje aluminijuma. Objasnio je i da je nemoguće podnijeti gubitke koji bi bili uslovljeni ponudom koju je dala EPCG, a koja podrazumijeva ogromnu cijenu struju, najveću koju jedna fabrika aluminijuma plaća na svijetu.

Takođe, podsjetio je da je poslat dopis EPCG-u uz pitanje zašto je jedino KAP izuzet iz kategorije najznačajnijih potrošača. Podsjetio je koliko je važno da se uradi plansko gašenje ćelija jer jedino na taj način možda nekad može da se ponovo podigne elektroliza.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *