Ljekari prijete da će autobusima doći ispred Skupštine ako ne usvoje budžet

Dodajte komentar

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić kazala je za “Dan” da je sramota da se medicinskim radnicima koji vakcinišu građane u jeku epidemije ne obezbijedi novac za dodatni rad.

Naglasila je da imaju najave od jednog broja sindikalnih organizacija ustanova, da će ukoliko se za 30 do 40 odsto ne poveća budzet za isplatu zarada medicinskim sestrama i ljekarima, organizovano autobusima doći ispred parlamenta kako bi poslanike podjetili da su tu i da moraju da ispune obećanje.

Iz Sindikata doktora medicine ističu da Vlada štedi novac za ljekare i osoblje koji rade na vakcinalnim punktovima. Vlada je dosad za osoblje na vakcinalnim punktovima isplatila 300.000 eura.

“Kod nas se još uvijek ne vrednuju rad i trud. Ostali smo zatečeni saznanjem da kolegama koji rade van radnog vremena i preko norme nijesu plaćeni radni sati po Granskom kolektivnom ugovoru. Od nas traže da radimo skoro duplo, od početka epidemije smo iznijeli čitavi teret i radili kad god je potrebno, ali kada treba da se plati uloženi trud, onda nema sredstava. Ukoliko se ne usvoji budzet i ne povećaju plate medicinskim radnicima, imamo najave iz nekoliko bolnica i domova zdravlja da će zaposleni autobusima doći ispred Skupštine i podsjetiti poslanike vlasti i opozicije da mi postojimo. Ako se desi da nam ne uvećaju plate, smatraćemo da je priča oko povećanja bila samo predizborni trik. Nećemo dopustiti da nam se uzalud aplaudira. Vjerujemo da država ima novca da unaprijedi životni standard medicinskih radnika – istakla je Krivokapićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *