Berlinski metro nudi putnicima jestive karte od konoplje

Dodajte komentar

Berlinski metro je postao prepoznatljiv po vrlo neobičnim marketinškim kampanjama. Prošle godine je pozivao putnike da ne koriste dezodorans, kako bi se uvjerili koliko su maske efikasno sredstvo zaštite za vrijeme pandemije. Ove godine nudi putnicima jestive karte sa uljem konoplje, da bi se oslobodili stresa. Ulje je, kažu, potpuno vegeterijansko i odlično je i kao preliv za salatu.

Berlinski metro je veoma brzo reagovao na odluku nove njemačke vlade da legalizuje upotrebu marihuane u medicinske svrhe. Operater za javni prevoz BVG je pokrenuo marketinšku kampanju za ublažavanje stresa, ponudivši putnicima karte za prevoz koje sadrže ulje konoplje i jestive su. Predviđeno je da kampanja traje do završetka božićnih i novogodišnjih praznika, a iz Berlinskog metroa poručuju da sa ovim kartama građani mogu cijeli dan da se voze po gradu, a zatim da ih pojedu kako bi se opustili.

Karte su dostupne u korisničkim centrima širom Berlina. Napravljene su od jestivog papira koji je natopljen sa „samo tri kapi ulja konoplje“, za koje BVG tvrdi da „ima smirujući učinak.“ Karte koštaju 8,80 eura i omogućavaju neograničeno putovanje javnim prevozom u Berlinu 24 sata.

Nesvakidašnji podsticaj za nošenje maski

Predstavnici Berlinskog metroa ističu da su žestoki protivnici droge i alkohola, te da je njihovo korišćenje zabranjeno u svim vozilima BVG-a. Nasuprot tome, upotreba jestivih karata za prevoz „začinjenih“ marihuanom je potpuno legalna, jer je riječ o kanabisu koji se uzgaja za medicinske potrebe. Ulje konoplje je, dodaju, sto posto vegetarijansko i „može se koristiti i kao odličan preliv za salatu“.

BVG je i prije ovoga postao prepoznatljiv po neobičnim marketinškim kampanjama. Prošle godine je pokrenuo kampanju u kojoj je pozivao putnike da prestanu da koriste dezodorans, kako bi se uvjerili koliko su maske efikasno sredstvo zaštite i kako bi se podstaklo njihovo nošenje u prevozu tokom pandemije.

BVG je 2018. lansirao par Adidas patika u ograničenoj seriji, koje su služile kao godišnja sezonska karta. Patike su bile dizajnirane na isti način kao i presvlake u berlinskim U-Bahn vozovima i koštale su 180 eura, dok godišnja karta za prevoz obično košta više od 750 eura.

Izvor: Bif.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *