Beograd i Ljubljana ponovo će biti povezani željeznicom

Dodajte komentar

Beograd i Ljubljanu ponovo će poslije duže pauze povezati želejznica, pošto se očekuje uspostavljanje vozne linije Vilah – Ljubljana – Zagreb – Beograd.

O tome su razgovarali dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor Nebojša Bojović i gradonačelnik slovenačkog Grosuplja doktora Petra Verliča, sa kojim intenzivno sarađuje u okviru Asocijacije za promociju željezničkih istraživanja i inovacija u jugoistočnoj Evropi (SEESARI), čiji je Verlič predsjednik.

Dekan Bojović i Verlič razgovarali su o ponovnom uspostavljanju putničkog železničkog saobraćaja na relaciji Vilah – Ljubljana – Zagreb – Beograd, jer trenutno ne postoji direktna veza između Zagreba i Beograda. Očekuje se da će linija početi sa radom kao pilot projekat sljedeće godine.

Udruženje se zasniva na podršci identifikaciji, razvoju i implementaciji inovativnih rješenja za železnički sistem jugoistočne Evrope kao dijela budućeg evropskog željezničkog sistema, u čemu stručnjaci i projekti Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu imaju značajno mjesto, prenose Novosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *