Završena promjena vlasništva u Telenoru Crna Gora

Dodajte komentar

Kompanija 4iG postala je 100% vlasnik Telenora Crna Gora, nakon odobrenja akvizicije od strane crnogorske Agencija za zaštitu konkurencije i završetka finansijske transakcije.

Cilj mađarskog vlasnika je da proširi i unaprijedi usluge koje crnogorski mobilni operator pruža. Promjenom vlasništva Telenor Crna Gora će nastaviti da, uobičajeno visokim kvalitetom, pruža usluge fizičkim licima i poslovnim korisnicima.

Pristupanje Telenora Crna Gora 4iG Grupi važan je korak za kompaniju čije se akcije ko3raju na berzi u Budimpeš3, a koja je tokom prethodne godine i po, najavila i realizovala značajne akvizicije u sektoru telekomunikacija u Mađarskoj, na zapadnom Balkanu i na Bliskom istoku.

“Zaposleni i menadžment Telenora Crna Gora, koji su tokom posljednjih godina izgradili jednu izvanrednu kompaniju, predstavljaju značajnu vrijednost za 4iG Grupu. Smatramo kompaniju strateškom inves!cijom i sa svojim uslugama planiramo dugoročno prisustvo u Crnoj Gori.” – naglasio je gospodin Gellért Jászai, predsjednik i izvršni direktor 4iG Grupe.

„Podržavamo sadašnji menadžment tim Telenora Crne Gora i računamo na zaposlene u kompaniji, daće nastaviti rast na crnogorskom tržištu mobilne telefonije, baziran na temelju profesionalnih usluga kompanije.” – dodao je gospodin Jászai.

4iG vidi značajan potencijal rasta na zapadnom Balkanu. Komapnija očekuje da bi ekonomski rast u regionu u narednih pet godina mogao biti značajno podstaknut proširenjem Evropske Unije. 4iG konstantno istražuje mogućnosti ulaganja u ICT sektor. Pored Crne Gore, mađarska grupa se širi i u Albaniji.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *