Milatović: Pregovori će uspjeti, budžet će biti usvojen

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je kako je siguran da će doći adekvatnog kompromisa o budžetu za 2022. godinu, te da će on biti usvojen u parlamentu do kraja godine i to u mjeri u kojoj je fiskalno održiv.

Milatović je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da vjeruje da će poslanici odgovorno pristupiti kad je u pitanju program Evropa sad, te da će ga podržati u parlamentu.

“To je nešto što građani očekuju od njih, i ovaj potez premijera ide u tom pravcu da se kroz razgovor s predstavnicima parlamentarne većine dođe do odgovarajućih rješenja”, rekao je Milatović.

On je poručio da su bolji životni standard građana, konkurentnija privreda i ubrzanje EU integracije ključni zadaci Vlade Crne Gore.

“Mi smo jasno na tom putu i od tog puta se apsolutno neće odustati”, rekao je Milatović.

Vrijednost predloženih amandmana u parlamentu je oko 400 miliona eura, kaže Milatović, i podsjeća da je Vlada predložila budžet sa pretpostavkom deficita za narednu godinu od 3,8 procenata.

“Uz sve ove dodatne amandmane deficit bi bio 12-13 odsto, a to je sasvim sigurno fiskalno neodgovorno i takav budžet ne bi smio usvojen”, rekao je Milatović.

Na pitanje u kojem dijelu očekuje kompromise, Milatović je rekao da bi dogovora moglo doći u dijelu koji se tiče penzija i dječjih dodataka.

“Ne bih želio da govorim dok ne dođe do dogovora, a sve u cilju postizanja fiskalno odgovornog budžeta”, rekao je Milatović.

Na pitanje o eventualnom političkom angažmanu, Milatović kaže da je i dalje ekspert koji obavlja funkciju ministra ekonomskog razvoja u vladi koja ima mandat od građana da vrti optimizam i poveća životni standard.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *