Radnici KAP-a pisali Pejoviću: Molimo Vas da napravite ustupak kako bi nastavili da radimo

Dodajte komentar

Zaposleni u primarnoj proizvodnji Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) obratili su se pismom vlasniku firme Uniprom koja gazduje KAP-om, Veselinu Pejoviću i zamolili ga da napravi ustupak i napor i prihvati ponudu Vlade, prema kojoj bi KAP nastavio da radi narednu godinu sa smanjenom proizvodnjom.

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Mi zaposleni u primarnoj proizvodnji aluminijuma u Uniprom KAP-u molimo Vas da još jednom napravite ustupak i napor, kao sto ste uvijek radili – u interesu naseg kompleksnog sistema, zaposlenih i cjelokupne ekonomłje – da nastavimo da radimo narednu godinu sa smanjenim proizvodnim kapacitetima. Znamo da je u ranijem periodu proizvodnja već smanjena po zahtjevu EPCG.

Svjesni smo svega što ste do sada napravili za KAP, a prevashodno za nas zaposlene. Znamo da ste održali primarnu proizvodnju aluminijuma, iako ste najveći dio vremena poslovali sa velikim gubicima. Nama je jasno – da je neki drugi „investitor” kupio imovinu KAP-a – da proizvodnja ne bi bila ni nastavljena, a kamoli održana svih ovih godina. Vi ste sa nama podigli ovu fabriku i doveli je do zavidnog nivoa. Ko ne vjeruje neka dode da vidi.

Ako proizvodnja stane, ostajemo na ulici, jer je nemoguće naći drugi posao sa vještinama i specijalizacijama koje posjedujemo. Nema više fabrika u Crnoj Gori.

Zato Vas još jednom molimo da napravite dodatni napor i pokušate da održite primarnu proizvodnju sa smanjenim kapacitetima, uz jasni uslov koji bi potvrdila i EPCG-a: da neće biti povećanja cijene struje za građane Crne Gore zbog toga sto će KAP nastaviti da radi.

Na kraju, vjerujemo da nećete dozvoliti da Vaši radnici svojoj djeci praznike čestitaju rešenjem o prestanku radnog odnosa, umjesto novogodišnjih paketića koje ste im svake godine uručivali”, navodi se u pismu koje su radnici KAP-a uputili Pejoviću.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *