Odabrano 6 startup timova koji ulaze u BoostMeUp program

Dodajte komentar

Završen je drugi selekcioni krug BoostMeUp predakcelaracijskog programa. Na Bootcampu koji je održan u nikšićkom Tehnopolisu od 7. do 10. decembra učestvovalo je 18, od 38 inicijalno prijavljenih startup timova, dobivši priliku da unaprijede sve aspekte svoje ideje.

Nakon četvorodnevnog programa radionica, meetup-ova, predavanja, individualnog i grupnog rada sa renomiranim mentorima, odabrano je šest startup ekipa koje će nastaviti da razvijaju svoje inovativne ideje u okviru petomjesečnog programa edukacije i praktičnog rada. Selektovani timovi su: Flatoro, Flash, Honey SWAT, Heart shaped box, BeBeep i Parkeasy.

Svih 6 timova će osim učešća u mentorskom programu dobiti finansijsku pomoć, koja podrazumijeva po 6.000 EUR za potrebe daljeg razvoja njihovih ideja. Usljed velikog broja kvalitetnih ideja i rješenja, osim gorenavedenih timova, odabrano je još 5 kojima će biti obezbijeđena nefinansijska podrška i učešće u programu. To su: Knap Design, NFT Go, ButtMade, Spectro i TempT°me.

Rukovodilac BoostMeUp programa, Aleksandar Janičić, istakao je po završetku Bootcampa da su timovi prevazišli sva očekivanja: „Nevjerovatan je napredak koji su timovi napravili za samo četiri dana. Veoma smo ponosni na trud i zalaganje koje su uložili, jer su vrlo ozbiljno i posvećeno pristupili kampu“. Pored timova pohvalio je i mentore koji su nesebično dijelili svoje znanje, kao i partnere koji su bili velika podrška u cijelom procesu. „Ne sumnjamo da će ova BoostMeUp generacija ostvariti sjajne rezultate i da će uz našu podršku uspjeti da dovedu svoje ideje do komercijalizacije, nadamo se i na globalnom tržištu“, navodi Janičić.

U toku kampa, timovi su obišli i laboratoriju za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis, koja će im biti na raspolaganju za izradu prototipa za svoja hardverska rješenja, a predstavljena im je i regionalna mentorska platforma – mreža mentora iz regiona Zapadnog Balkana, gdje mogu besplatno dobiti mentorsku podršku iz različitih oblasti.

U sljedećoj, glavnoj fazi programa šest najbolje ocijenjenih projekata, učestvovaće u petomjesečnoj edukaciji koja obuhvata šest modula: razvoj biznis modela; marketing istraživanje i analiza tržišta; razvoj tehnologije i prototipiranje; zaštita intelektualne svojine; pitching vještine i finansijski menadžment.

Ove godine, program je podržao startup inkubator Digital Den koji je obezbijedio specijalnu nagradu za najbolje – putovanje u SAD i mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima.

Program je u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Nosilac programa je Inovaciono preduzetnički centar „Tehnopolis”, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, IT kompanija „Amplitudo” i Crnogorski Telekom. Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *