Podržan predlog Demokrata: Dječji dodatak da primaju sva djeca do 18 godine

Dodajte komentar

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržao je glasovima parlamentarne većine Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je predložila Demokratska Crna Gora, a koji predviđa uvođenje dječjeg dodatka za djecu do 18 godina.

Podržana su još dva predloga iz partije Alekse Bečića, da se vrate naknade za majke sa troje i više djece i da iznos minimalne penzije bude 200 eura.

Poslanik Demokrata, Momo Koprivica kazao je da su mnoge od majki napustile radna mjesta, podigle kredite da bi na kraju ostale bez nadoknada, te je zbog toga, kako je poručio neophodno ispraviti nepravde i ispuniti obećano.

Predlog zakona predviđa da korisnice koje su ostvarile pravo nastave da primaju isti mjesečni iznos koji je predvidio zakon iz 2015. godine.

Koprivica je kazao da je i za ovu godinu obezbijeđen iznos sredstava, te da se on prenosi i za 2022. godinu, kao i da ga treba korigovati amandmanski.

“Žene su po doživotnom pravu ostale na cjedilu iako ih je država navela da koriste naknadu. Ako se ne možemo pouzdati u dravu, u koga možemo. Država postoji da sprečava prevare”, dodao je on.

Izvor: Beraneonline.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *