Onlajn obuka o bankarskim garancijama za tranzitni postupak 20. decembra

Dodajte komentar

Uprava prihoda i carina, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore 20. decembra organizuje obuku za poslovne banke i privredne subjekte na temu “Konvencija o zajedničkom tranzitu – obezbjeđenje carinskog duga u tranzitnom postupku” koju će voditi ekspert Olga Protić – Načelnik odjeljenja za tranzitni i izvozni postupak, Uprave carina – Republike Srbije.

Cilj obuke je da se bankama i špediterima bliže opiše proces podnošenja, prihvatanja i odobravanja zahtjeva, oblik i sadržaj garancije za tranzitni postupak, koja će se razlikovati od sadašnje garancije do eventualne naplate carinskog duga u tranzitnom postupku, kao i konkretne obaveze svih pravnih lica koji su dio tog procesa u skladu sa zakonskom regulativom. Ovom prilikom banke će imati mogućnost da postave pitanje i otklone sve nejasnoće u vezi sa izdavanjem budućih bankarskih garancija koji će biti neophodne za sprovođenje tranzitnog postupka, naveli su u UPC.

Obuka se realizuje u okviru IPA Projekta “Podrška Upravi carina”. Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, Privredna komora će učešće na obuci obezbijediti putem video linka, kako bi što više učesnika imalo priliku da se upozna sa benefitima Konvencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *