Zečević: Disciplinski protiv Rajke Petranović, Uniprom nije slao zahtjev

Dodajte komentar

Izvršni direktor Montenegro Bonusa Radoš Zečević izjavio je da će protiv razriješene direktorice sektora za finansijske poslove Rajke Petranović biti pokrenut disciplinski postupak, nakon što je objavljen akt u vezi dužničko-povjerilačkih odnosa između ove firme i firme Uniprom iz Nikšića. Kako je rekao Zečevič u dopisu koji je dobio Portal RTCG, o postupanju Petranović biće informisani i “nadležni organi”.

Prema navodima Zečevića, u medijima se juče pojavio akt Montenegro Bonusa u vezi dužničko-povjerilačkih odnosa “između naše firme i firme Uniprom iz Nikšića”.

“Potpisan od Rajke Petranović u ime izvršnog direktora. Provjerom smo ustanovili da ne postoji upućen službeni zahtjev – dopis od strane Uniproma, a u vezi traženja datih infomacija. Petranović je razriješena dužnosti direktora sektora za finansijske poslove, a od 19.novembra 2021.godine je na bolovanju. Poslije završenog revizorskog izvještaja, od strane nezavisnog revizora koga je angažovalo novo rukovodstvo, isti je proslijeđen Ministratsvu kapitalnih investicija, koje je poslalo dokumentaciju Specijalnom državnom tužilaštvu”, izjavio je Zečević.

On je rekao da je, prema njihovim nezvaničnim saznajima, u toku izviđaj o ovom slučaju.

“Svakako, pokrenućemo disciplinski postupak protiv bivše direktorice sektora za finansijske poslove Rajke Petranović i svih lica koja su eventualno učestvovala u ovom djelu i obavijestićemo nadležne organe”, kazao je Zečević.

Jedini ovlašćeni za komunikaciju sa javnošću su, kako tvrdi, izvršni direktor i predsjednik odbora direktora.

“Novo rukovodstvo Montenegro Bonusa učiniće sve da firma dobije status kakav zaslužuje i da konačno stane na put svim nezakonitostima koje smo zatekli”, naveo je Zečević.

Izvor: Dnevne

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *