Prva dionica auto-puta spremna za 15. januar

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da se nada da ćemo već od 15. januara naredne godine proći prvom dionicom auto-puta, navodeći da su bila očekivanja da će se to desiti i tokom ovog mjeseca. Najavio je da će vožnja tokom probnog perioda biti besplatna. Minus nacionalnog avioprevoznika To Montenegro je, kaže, očekivan, a pametnom strategijom kompaniju će učiniti efikasnom. Još, kaže, nema potvrde o tome ima li nafte i gasa u našem podmorju, navodeći kako će, bude li je, biti i profita.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da su građevinski radovi na auto-putu završeni 30. novembra, kako je i rečeno.

“Ostao je jedan dio koji se kasnio sa elektro-mašinskim instalacijama, to je odužilo radove. U ovom momentu nam treba da se riješe elektro-mašinski radovi, da se stavi u funkciju nadzor, signalizacija s eveć proba po tunelima, iscrtani su putevi”, rekao je Bojanić.

Izvjesna druga dionica

Izvjesna je, kaže, i izgradnja druge dionice auto-puta: “Radi se idejni projekat od Mateševa do Andrijevice. Sve u svemu optimistični smo. Vjerovatno ćemo dobiti 40 posto granta za finansiranje tih dionica”.

Govoreći o kompaniji To Montenegro, Bojanić je podsjetio da je ona formirana u vrlo kratkom roku: “Cilj je da bio da osposobimo kompaniju kako bi uoči početka sezone počne da dovodi turiste, radi oporavka sezone”.

Ministar kaže da je u prvom kvartalu zabilježen minus, ali da su tek na početku: “I daleko manje komplikovani poslovi u početku moraju da trpe gubitke”.

“Ostalo je da riješimo pitanje trećeg aviona. Jeste napravljen minus, očekivan minus za prvih šest mjeseci. Sad je vrijeme da pametnom strategijom tu kompaniju učinimo efikasnom i da funkcioniše na bazi tržišta, uz dozvoljnu koliko može državnu pomoć”, rekao je Bojanić.

Izvor: RTCG

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.