Amazon na udaru kritika zbog sigurnosnih propusta

Dodajte komentar

Kompanija Amazon suočava sa oštrim kritikama vezanim za zdravstvene i sigurnosne politike u njenom skladištu u američkoj državi Ilinois, gdje je poginulo šest radnika poslije razornih tornada koji su zadesili pet američkih država.

– Ovo se nikada ne bi dogodilo da im je više stalo do života ljudi od produktivnosti – izjavila je sestra jedne od žrtava na društvenim mrežama.

Kompanija kaže da je njen tim “odgovorio brzo u kriznoj situaciji kada se tornado dogodio”. Krov se, naime, urušio u petak kada je oluja zahvatila područje. Keli Nantel (Kelly), glasnogovornica Amazona, rekla je da je kompanija “duboko ožalošćena smrću radnika”.

Međutim, američki mediji sada postavljaju pitanje da li Amazon uopšte ima adekvatno sklonište i da li je trebalo biti radnika u smjeni s obzirom na upozorena na loše vremenske prilike, prenosi Avaz.

Podsjećamo, brojni radnici su izrazili veliko nezadovoljstvo zbog politike kompanije, koja svojim radnicima ne dozvoljava unošenje mobitela, pa su tako radnici bili uskraćeni za informacije o dešavanjima.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *