Renomirana kompanija Norden zakupila brod Bar za skoro 20.000 dolara dnevno

Dodajte komentar

Renomirana kompanija Norden zakupila je brod Bar za skoro 20.000 dolara dnevno, javlja portal Jedro.

Odbor Direktora “Barska plovidba“ danas je prihvatio ugovor o vremenskom najmu broda Bar.

“Zahvaljujući odličnoj situaciji na pomorskom tržištu kada je u pitanju ova vrsta brodova, kao i kvalitetno realizovanim pregovorima, najamnina koja je postignuta za brod “Bar“ je rekordna najamnina od kada su brodovi Barske plovidbe izgrađeni, odnosno ona je višestruko veća od dosadašnjih dnevnih iznosa najma. Novi unajmitelj broda “Bar“ će biti renomirana pomorska kompanija „Norden“ iz Danske na period od oko godinu dana”, kazao je Zoran Tajić, izvršni direktor Barske plovidbe.

Primopredaja broda između postojećeg i novog unajmitelja bi trebalo da bude oko 20. decembra 2021. godine, ako sve bude teklo po planu.

“Barska plovidba za sada nastavlja saradnju po pitanju najma broda “Budva“ sa kompanijom Sea Pioneer, sa kojom je uspostavljen poslovni odnos još 2014. godine, odnosno od momenta kada je završena izgradnja brodova “Bar“ i “Budva“ u kineskom brodogradilištu Jinling i njihovog stavljanje u komercijalnu eksploataciju”, ističe Tajić.

Kako je doodao, tekući ugovor o vremenskom najmu broda “Budva“ ističe krajem januara 2022. godine, kada će razmotriti sve opcije koje se budu nudile na tržištu u tom periodu, a sa ciljem što boljeg komercijalnog upošljenja i ovog broda.

“Vjerujemo da će prihodi od budućih najamnina, koji će biti oko 2,5 puta veći veći od dosadašnjih, obezbijediti finansijsku održivost”Barske plovidbe“ AD i samostalno izmirenje obaveza po osnovu kredita uzetih za kupovinu brodova „Bar“ i „Budva“, kao i izmirenje ranijih dugova prema državi koja je kao garant izmirivala dugove u ranijem periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *