Vukčević: Pejović ponudio da EPCG preuzme KAP na godinu

Dodajte komentar

Direktor firme Uniprom Veselin Pejović u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica, ponudio je da EPCG na godinu dana preuzme KAP bez naknade, a da preuzme sav profit. To je, u emisiji “Okvir” na TVCG, član Odbora direktora Uniproma Zoran Vukčević.

– Njegova ponuda je, upravo zbog radnika i javnsoti, da ne bi EPCG trpjela štetu od 80 miliona eura dajući privatniku u dzep, novac koji bi ona mogla valorizujući struju na tržištu uplati u budzet pa vrati radnicima, Pejović je ponudio da se tih 80 miliona povećaju za prodajnu cijenu aluminijuma na berzi – saopštio je Vukčević.

Kazao je da je Pejovićeva ponuda neopoziva.

– Sve fabrike i tehnološke linije, kompletan menadzment ako odgovora, stručnu radnu snagu, da EPCG preuzme KAP na godinu dana, da postrojenja koja su tehnološki u zavidnom novou, koja su u punom kapacitetu proizvodnje, da bez naplate preuzme, a da sav profit ide EPCG – saopštio je Vukčević, prenosi Portal RTCG.

Pejovićeva računica je, kako je dodao, da će raditi sa minusom na ponuđenu cijenu.

– A on da radi i stiće profit, a da radnici trpe, što mu se spočitava, neće –  istakao je Vukčević.

On je rekao da je vlasnik Uniproma odlučio da prekine komunikaciju sa Vladom, jer je, kako je kazao, ta Vlada demagoška, politikanska i služi se floskulama.

– Vlada zloupotreljava njegovo prisusutvo – kazao je Vukčević.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović je kazao da će se ta kompanija na ponudu Pejovića izjasniti u najkraćem roku.

– Ja imam lični stav, ali nemam pravo da ga ovdje iznesem – kazao je Đukanović i rekao Vukčeviću da ponudu iznesu pismeno.

On je kazao da je Crna Gora po svim osnovama bilo razoreno društvo.

– Izigravati da su pojedinci žrtve sistema, da su dali svoj život, a imaju enormno bogatstvo, pričati o tome, mislim da nije fer – istakao je Đukanović.

On je podsjetio da je protiv Pejovića i bivšeg premijera Duška Markovića podnio krivičnu prijavu zbog trgovine CO2 kreditima.

Kupovina KAP-a u ovom trenutku nemoguća

Kupovina Kombinat aluminijuma Podgorica ovom trenutku je nemoguća, saopštio je glavni menadzer KAP-a Nebojša Dožić.

Dožić je, u emisiji “Okvir” na TVCG, još jednom demantovao je informaciju Ministarstva kapitalnih investicija da je Uniprom danas izdao nalog za plansko gašenje ćelija u elektrolizi.

– Dok još postoji neka šansa postoji i nada. Do 15. decembra ima još dost . Na predlog radnika sam bio na sinoćnjem sastanku, jer su oni mislili da će Vlada i EPCG da kupe KAP. Njima je to sve poprilično novo, samo smo konstatvali da za tu transakciju je potrebno ogromno vrijeme – kazao je Dožić.

Izvor: Dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *