Preduzećima potrebna podrška u marketingu i PR-u da se pripreme za tržišnu utakmicu

Dodajte komentar

Preduzećima je potrebna podrška u oblasti marketinga i PR-a, kao i znanje o pozicioniranju brenda, saopštila je izvršna direktorica Impact instituta Sanja Milosavljević i dodala da treba da koriste nove formate i stvaraju autentične sadržaje.

Milosavljević je na događaju Unije mladih preduzetnika Crne gore na temu PR u malim preduzećima – Trendovi za narednu godinu, kazala da je istraživanje koje je sprovela prošle godine pokazalo da je malim i srednjim preduzećima potrebna podrška po pitanju marketinga i PR-a.

“Kada se u startapovima i malim preduzećima govori o PR-u i marketingu to zvuči vrlo jednostavno, ali u praksi to je zahtevan i posvijećen rad sa medijima. Ljudima je potrebno znanje o pozicioniranju brenda, da budu u toku sa novim trendovima, kako da komuniciraju s medijima i kako da se obrate Ministarstvima, fondovima…”, kazala je Milosavljević.

Impact instutut je ovaj događaj, koji je bio namijenjen mladim preduzetnicima, organizovao u saradnji sa Unijom mladih preduzetnika. Cilj događaja je bio da informiše mlade preduzetnike,  kako da pronađu nove partnere i postignu bolje rezultate u poslovanju.

Milosavljević je saopštila da je jedan od problema malih i srednjih preduzeća pronalaženje novih klijenata kao i potreba da umrežavanjem. “Medije mnogi vide kao partnere, ali ne znaju kako da komuniciraju sa medijima”, rekla je Milosavljević.

Prema njenim riječima, preduzetnik, koliko god bio razvijen, mora da razmišlja o radu sa medijima na kvalitetniji način. Ona je dodala da Impact institut pruža podršku mladim preduzetnicima u oblasti marketinga i PR-a, poseban fokus je žensko preduzetništvo i poslovna mreža “Žene od uticaja”.

Milosavljević je položaj mladih preduzetnika u Crnoj Gori ocijenila kao tenzičan ali da postoji prostor da se izazovi pretvore u pobjede.

Predsjednik i osnivač Unije mladih preduzetnika, Uroš Bulatović, rekao je da je tom udruženju bitno umrežavanje i da se na događajima poput Business circle-a postižu najveći rezultati, zbog toga što ljudi pronađu kontakte u biznis sferi.

“Prepoznaju se ideje i mogućnosti za saradnju koje mi kao organizacija možda nikada ne bismo uspjeli da prepoznamo”, kazao je Bulatović. Prema njegovim riječima, takvi događaji dovode do sinergetskog efekta što je bitno u poslovanju, vođenju organizacije i generalno u preduzetništvu. Bulatović je, govoreći položaju mladih preduzetnika, ocijenio da ima prostora za poboljšanje. “Mladi će razmijeniti iskustva i udružiće se u borbi na tržištu”, rekao je Bulatović. On je naveo da mladi u Crnoj Gori imaju želju da uđu u biznis, ali da je otežavajuća okolnost što sistem nije okrenut ka mladoj osobi. “Želimo to da promijenimo, da neko ko je mlad i ko se prvi put oprobava u biznisu, da ima drugačije uslove na tržištu, kako bi uspio da se izbori sa svim”, zaključio je Bulatović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *