Orlandić prijavio upravu jer mu je dala plate

Dodajte komentar

Bivši izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika Odbora direktora Nebojše Đokovića i člana odbora direktora, koji je kratko bio i izvršni direktor, Ognjena Jovovića, jer su mu navodno bez osnova uplatili dio zarade za april i maj ove godine u ukupnom iznosu od 4.039,42 eura.

Orlandić tvrdi da nije imao pravo na zarade jer je prethodno smijenjen, kao i da je taj novac odmah vratio na račun kompanije.

Bivši direktor navodi u prijavio da je njemu prestao radni odnos kada je smijenjen 8. aprila i da nakon toga nije dolazio na posao, kao i da Jovović, koji je bio v.d. izvršnog direktora, i Đoković nisu imali zakonski osnov da daju nalog da mu se obračuna zarada za april i maj.

Orlandić traži da Specijalno državno tužilaštvo provjeri da li je time što mu je obračunata i isplaćena zarada, koju je odmah vratio, nanijeta imovinska šteta Aerodromima, i da li je time učinjena zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On u obrazloženju prijave navodi da mu je taj iznos uplaćen 4. juna, a da je 7. juna uputio dopis kompaniji u kojem je naveo da mu nije poznato po kojem osnovu je uplaćen navedeni iznos, da li je u pitanju zarada za radno mjesto – izvršni direktor sa kojeg je razriješen ili je u pitanju dio otpremnine koja mu usljed razrješenja i prestanka radnog odnosa pripada.

Orlandić kaže da je istog dana izvršio povraćaj novca, smatrajući da mu je nezakonito uplaćen.

Đoković je juče “Vijestima” kazao da je Orlandić smijenjen u aprilu, ali da mu tada nije prestao radni odnos zbog čega je imao pravo na ove zarade, kao i da je sve provjereno u pravnoj službi kompanije.

On navodi da je moguće da je ova prijava protiv njih samo pokušaj odgovora na krivične prijave koje su predate protiv Orlandića zbog višemilionskih sumnjivih poslovnih odluka.

Jovović je kazao da ne želi komentarisati prijavu Orlandića, navodeći da su jedine činjenice da mu je novac uplaćen na ime zarade i da je nakon nekog vremena dobrovoljno vraćen na račun kompanije.

Uprava prijavila Orlandića zbog sporne isplate od 9,7 miliona

Prema informacijama “Vijesti”, nova uprava Aerodroma je protiv Orlandića i šefice finansija i računovodstva Vesne Ječmenice prije nekoliko dana podnijela krivičnu prijavu, jer su mimo odluke Borda direktora kompanije na račun Vlade uplatili 9,7 miliona eura kao višak prihoda nad rashodima u 2019. godini.

To je, kako je navedeno, urađeno prije nego što je završen godišnji finansijski izvještaj, bez pravnog osnova i na štetu kompanije.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *