Pejović najavio gašenje KAP-a i otkaze za 500 radnika

1 komentar

Izvršni direktor Uniproma Veselin Pejović saopštio je da se Kombinat aluminijuma zatvara.

“Nakon 50 godina rada, a godina otkad upravlja Uniprom, moram saopštiti da se i Kombinat aluminijuma zatvara”, poručio je Pejović na pres konferenciji.

On je naveo da neće govoriti o negativnim posljedicama koje će nastupiti za ekonomiju države, te da će biti otpušteno preko 500 radnika.

Istakao je da je ovo je prvi put da se problemi i teškoće te kompanije dijele sa javnošću.

“Predstavnici države su pokrenuli hajku putem pokušaja da se umanji imovina. Stvoren je ambijent u kome sam predstavljen na najgori način. Sve što sam stekao, sticao sam samostalno bez nečije pomoći, a nazivaju me kriminalcem”, kaže Pejović.

Navodi da nikad nijesu, niti će sticati profit preko leđa građana.

“Svi ste upoznati sa ponudom Elektroprivrede Crne Gore za kupovinu struje. Dobru volju da prevaziđemo haos su pokazali juče, kada su cijenu struje podigli na 127 eura po megavat času plus PDV”, kazao je Pejović.

Pejović je rekao da je EPCG prvo ponudila cijenu struje od 120 eura po megavat satu (MWh) plus PDV.

“Sada su ponudili još visočiju cijenu od 127 eura po MWh”, kazao je Pejović

Gašenje će, kaže Pejović, planski početi 15. decembra.

Poručuje da nema potrebe više za pregovorima.

Na pitanje koja mu je cijena struja prihvatljiva, Pejović je rekao da posjeduju ugovor kao uredni platiša struje, te da je trebalo da im se produži po istim uslovima.

“Jedina smo firma u Crnoj Gori gdje su ovu cijenu struje odredili prema nama. Mi smo EPCG-u uputili dopis, Vladi i ministarstvima u junu. Po tom dopisu niko se nije oglasio do nazad 15 dana”, kaže Pejović.

Naglasio je da je ovo njegova odluka i stav, te da nijednom radniku neće biti uskraćena prava.

Na pitanje koliko bi koštalo novo pokretanje proizvodnje, Pejović je rekao da ne želi da govori o okvirnim ciframa. Kaže da će novonastala situacija izazvati nesagledive posljedice po državu.

“EPCG  manipuliše stalno, kaže da će ako struju bude isporučivao KAP biti u minusu između 80 i 100 miliona. Ja im poručujem – nema više KAP-a. Oni imaju prihoda od 100 miliona eura, ja im poručujem da onda od
1. januara smanje cijenu struje građanima 50 odsto”, kazao je Pejović.

Ističe da je čista laž i manipulacija da bi isporučivanjem struje KAP-u po sadašnjoj cijeni od iduće godine, električna energija bila skuplja za građane.

“Moj prioritet je Crna Gora. Sve što imam sada, ako iznesu Vlada i predsjednik države Milo Đukanovic ili bilo ko da su mi pomogli jedan jedini euro, odričem se svega. Nećemo ništa da radimo na štetu građana”, kaže on.

Dodaje da su uredno plaćali struju, a ugovor nije produžen.

“Tačno je da me je Jakov Milatovic nazvao ajkulom bivšeg režima, kad su se strani investitori raspitivali za rudnik Boksita”, odgovorio je Pejović na pitanje Antene M da li su tačni ti navodi.

Dodao je da je sramota kako se država ponijela prema njemu i kako ga, kako kaže, nazivaju.

Izvor: Mediabiro.tv

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *