Od šverca cigareta su napravljene poslovne imperije, radi se o sumi od milijardu eura

Dodajte komentar

Smijenjeni vršilac dužnosti direktora Uprave carina i prihoda Aleksandar Damjanović kazao je, u emisiji „Press plus sa Rajkom Raičević“, da ne može reći da je smijenjen, jer je zaustavio šverc cigareta, ali da je tačno da njegova smjena nije doprinijela da rezultati u borbi protiv krijumčanjenja budu bolji.

„Ne mogu reći da sam smijenjen, jer sam zaustavio šverc, ali jesmo li napravili ozbiljne rezultate – jesmo! A da li je moja smjena doprinijela da ti rezultati budu bolji – nije“, istakao je Damjanović.

On je kazao da su, za vrijeme njegovog rukovođenje Upravom carina i prihoda, napravljeni značajni rezultati na sprječavanju sistemskog šverca cigareta u Crnoj Gori.

„Ne samo što su u tih nekoliko mjeseci rezultati mjerljivi u smislu zaplena, već i to što smo na posebno osjetljivim područjima, kao što je Slobodna zona Luke Bar, uveli određene mjere. Bio sam jedan od predlagača odluke koja je donešena prvo na Birou za koordinaciju, a onda i na Vladi, da se zabrani skladištenje cigareta. Bio sam neko ko je, zajedno sa direktorom Uprave policije, naredio akciju popisivanja cigareta, prvi put u istoriji u Slobodnoj zoni, i mi smo faktički početkom juna dobili pravu sliku o tome koliko se trenutno cigareta nalazi u paklicama u svim skladištima, kod svih operatera“, rekao je Damjanović.

Naveo je da se radi o cigaretama vrijednosti više desetina miliona eura, a neke su bile uskladištene čak iz 2015. godine.

„Više nije bilo mogućnosti da se tako lako, kao ranijih godina, konvojima iznose cigarete, koje su trebale da odu iz slobodne zone brodovima, faktički kamionima išle kroz Crnu Goru do graničnih prelaza prema Bosni i Srbiji radi krijumčarenja“, kazao je Damjanović.

(Adria TV)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *