Strani investitori u Crnoj Gori doprinijeli oporavku ekonomije

Dodajte komentar

Savjet stranih investitora u Crnoj Gori objavio je šesto izdanje Vodiča o Savjetu stranih investitora, na crnogorskom i engleskom jeziku, u saradnji sa regionalnim izdavačem Alliance International Media (AIM).

“U publikaciji, članovi Savjeta stranih investitora ocjenjuju poslovno okruženje i investicioni ambijent u zemlji i ukazuju na područja na kojima treba intenzivnije raditi”, navodie se u saopštenju.

Pored članova Savjeta, svoja opažanja i planove predstavili su i predsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, šef kancelarije Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Kristofer Šeldon, šef kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remon Zakaria i guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić.

Kako je ukazao predsjednik Vlade, Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) je postizanjem dobrih poslovih rezultata doprinio oporavku ekonomije tako što je nastavio svoja ulaganja i pružao Vladi svoje znanje i iskustvo.

“Ova vlada njeguje dijalog i spremna je da sasluša prijedloge koji će dovesti do napretka naše ekonomije i društva. Vlada u Savjetu stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) zasigurno ima sagovornika posvećenog utiranju održivog puta ka rastu”, istakao je Krivokapić.

Predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG), Kristof Šoen naglasio je da je Vlada u saradnji sa Centralnom bankom Crne Gore preduzela odgovarajuće i blagovremene mjere za podršku poslovnoj zajednici i privatnim licima u cilju ublažavanja uticaja krize.

“Iz ove perspektive mislim da je pošteno reći da se krizom veoma dobro upravljalo sa strane Vlade i Centralne banke Crne Gore”, ukazao je Šoen.

Inovacije i digitalizacija u svim oblastima su ključne komponente ekonomskog razvoja. Svi naši članovi imaju lidere i stručnjake koji mogu pomoći, prije svega, državnoj upravi”, zakljulio je Šoen.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *