Protest taksista u Podgorici: Želimo da nas ministri prime na razgovor

Dodajte komentar

Ulicama Podgorice u toku je protest taksista.

Strukovni sindikat taksista Crne Gore su obišli Upravu prihoda i carina, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vladu, kako bi pozvali na hitna rješenja za izlaz iz, kako navode, aktuelnog katastrofalnog stanja.

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović kazao je da su organizovali protest iz više razloga, a jedan je osnovni – da ih novi ministri prime na razgovor.

“Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati vidjećemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri, ako nisu za godinu, ne očekujemo ni da će danas”, rekao je on novinarima.

Pavlović je istakao da je razlog protesta situacija u auto taksi prevozu u Crnoj Gori.

“Nerad inspekcija, rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila 2021. turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka. Želimo da ukažemo da ima 1.500 preduzetnika koje nisu pitali u kakvim uslovima rade”, kazao je on.

Pavlović je napomenuo i da je proces fiskalizacije problematičan iz više razloga.

“Prvi je što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je obesmišljema i ne funkcioniše zato što nisu pronađeni aparati koji treba da nas povezu sa kasom. Mi koji smo to u roku odradili smo u situaciji da naše kase ne funkcioniši ” naglasio je Pavlović.

Predstavnici taksista predali su zahtjeve Ministarstvu finansija.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *