Milijarde za digitalnu imovinu: Kriptovalute sve popularnije

Dodajte komentar

Imovina i slike kupljeni putem “nezamjenjivih tokena”, odnosno kriptovalutama, dostižu višemilionske cifre, mada ih vlasnici običnih mobilnih telefona mogu dobiti besplatno.

Nezamjenjivi tokeni postali su veoma popularni i mnogi su počeli trošiti sulude cifre kako bi se dokopali virtuelne imovine, s nadom da će ona tokom vremena dobiti na vrijednosti, pa će i vrijednost njihove investicije porasti.

Tako je slika najpoznatijeg umjetnika u svijetu kriptovaluta “Biplea” dostigla nevjerovatnu cijenu od 69 miliona dolara.

Kompanija “Čajnalisis” objavila je izvještaj o stanju na tržištu digitalne imovine, koji otkriva da su korisnici tokom 2021. godine potrošili čak 26,9 milijardi dolara na razne kupovine.

Najpopularniji kupovni sadržaj jeste kolekcija “KriptoPanks” sa deset hiljada pikselizovanih slika, čijom se kupovinom i prodajom “obrnulo” više od tri milijarde dolara.

Tokom ljeta je čak i “Visa” investirala 150.000 dolara u kupovinu “KriptoPanka”, a najveća cijena koja je ostvarena u vezi s tim znosi više od 7,5 miliona dolara.

S obzirom na trendove na tržištu, sve veću popularnost digitalne imovine, kao i sve veću želju za zaradom na kriptotržištu, očekuje se da će i u 2022. godini biti potrošeno viši milijardi dolara na kupovinu kripto sadržaja – navodi portal “TehSpot”.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *