“Cash to go” od sada dostupan i u IDEA prodavnicama širom Crne Gore

Dodajte komentar

Korisnicima Mastercard kartica dostupna je nova usluga koja im pruža mogućnost da prilikom plaćanja u IDEA prodavnicama, dodatno podignu i do 50 eura gotovine. Usluga „Cash to go“ je omogućena u saradnji sa kompanijom Mastercard i uz tehničku podršku CKB banke.

Podizanje novca na kasama biće moguće u svim IDEA prodavnicama u 19 opština širom Crne Gore, u periodu radnog vremena prodavnice. Dovoljno je da kupac prilikom kupovine u bilo kom iznosu, prodavcu na kasi napomene da želi da podigne i određeni iznos gotovine, te potom ukupan iznos plati Mastercard debitnom platnom karticom.

„Nastavljamo da prednjačimo u digitalnim inovacijama. Ponosni smo što imamo mogućnost da budemo prvi trgovinski lanac u Crnoj Gori koji obezbjeđuje „Cash to go“ usluge svojim kupcima, a sve to na osnovu odlične saradnje sa kompanijama Mastercard i CKB bankom. Za naše potrošače ovo će značiti uštedu vremena, jer će prilikom kupovine moći da podignu do 50 eura gotovine, bez dodatnog trošenja vremena na odlazak do bankomata ili najbliže banke“, saopštila je Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI.

„Mastercard kontinuirano ulaže u razvoj bezgotovinskih plaćanja u Crnoj Gori i prilagođava tehnologije realnim potrebama naših korisnika. Upravo zato smo podržali uvođenje usluge podizanja gotovine prilikom plaćanja karticama jer donosi višestruke prednosti, kako našim korisnicima koji sada mogu dvije radnje da obave na jednom mjestu, odnosno jednim dolaskom u IDEA market, dok sa druge strane ova usluga trgovcima donosi priliku da privuku nove korisnike, povećaju sigurnost i smanje operativne troškove”, izjavio je Marko Rizovski, menadžer za poslovni razvoj i odnose sa trgovcima za tržište Crne Gore, Srbije i BiH, u kompaniji Mastercard.

Ova inovativna usluga posebno će biti korisna za Mastercard korisnike u manjim mjestima u kojima postoje IDEA prodavnice, a u kojima nije toliko razvijena mreža bankomata, kao što je to slučaj u većim gradovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *