Trump prikupio milijardu dolara za novi biznis

Dodajte komentar

Bivši američki predsjednik Donald Trump je objavio da su ulagači obećali milijardu dolara za njegov novi poslovni poduhvat – platformu društvenih mreža, prije planiranog izlaska na berzu.

Trump Media & Technology Group radi na pokretanju aplikacije za društvene mreže pod nazivom Truth Social početkom sljedeće godine.

Trumpu i dalje zabranjeno otvranje nalog na Twitteru i Facebooku nakon napada na američki Kapitol u januaru, odnosno jer je procijenjeno da je on podstrekivao nasilne demonstrante.

– Jedna milijarda dolara šalje važnu poruku Big Techu da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati. Kako se naš bilans širi, Trump Media & Technology Group će biti u jačoj poziciji da se bori protiv tiranije Big Techa – rekao je.

Trump je najavio planove za pokretanje Truth Sociala ranije ove godine, rekavši da će omogućiti razgovor “bez diskriminacije na temelju političke ideologije”, prenosi BiznisInfo.ba.

Trump Media & Technology Group udružila se s firmom Digital World Acquisition u tom pothvatu.

U subotu su rekli da su osigurali milijardu dolara od “raznolike grupe institucionalnih ulagača” ne otkrivajući ko su. Prema izvještajima, nova kompanija društvenih medija sada je procijenjena na gotovo 4 milijarde dolara.

To naglašava sposobnost bivšeg američkog predsjednika da privuče snažnu finansijsku podršku uprkos kontroverzi koje se vežu za njega.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *