Darujmo najvrijednije – kapi koje život znače!

Kompanija UNIQA, u saradnji sa The Capital Plaza centrom i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, već šestu godinu zaredom tradicionalno organizuje Dan dobrovoljnog davanja krvi

Dan dobrovoljnog davanja krvi, biće organizovan 15. decembra 2021. godine u galeriji Diplomatske kule The Capital Plaza centra, u periodu od 9 do 14 časova, u skladu sa epidemiološkim mjerama. Priključite se akciji, kako bi 2021. godina bila zaokružena jednim humanim činom! Svi zainteresovani se mogu prijaviti  putem online forme, do 13. decembra 2021. godine do 16 sati.

Krv je jedini lijek humanog porijekla. Transfuzija krvi svaki dan spašava živote. U Crnoj Gori dnevne potrebe za zbrinjavanje pacijenata su 150-200 jedinica krvi, što predstavlja upravo toliko dobrovoljnih davaoca krvi, kaže dr Nela Eraković, načelnica Službe za kolekciju krvi Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore. Ove godine je potrošnja krvi mnogo veća u odnosu na prošlu godinu; dnevno se pripremi 150 jedinica krvi samo za potrebe Kliničkog centra, tako da je potreba za davaocima mnogo veća.

Krv se u bolnicama daje povrijeđenima, koji su izgubili određenu količinu sopstvene krvi zbog povrede ili bolesti, bolesnicima kojima se rade velike operacije, kao i bolesnicima koji se liječe od malignih oboljenja ili teške anemije bilo kog uzroka. Kao društveno odgovorna kompanija UNIQA osiguranje u saradnji sa The Capital Plaza centrom, tradicionalno organizuje Dan dobrovoljnog davanja krvi već šestu godinu zaredom, kako bi na taj način zajedno sa zaposlenima i građanima doprinijeli funkcionisanju zdravstvenog sistema Crne Gore.

Akcija UNIQA osiguranja i The Capital Plaza centra predstavlja značajan oslonac Zavodu u obezbjeđivanju dovoljnih količina sigurne krvi za potrebe svih građana Crne Gore, za redovna liječenja, urgentna stanja i vanredne situacije. Ispred Zavoda želim da izrazim veliku zahvalnost organizatorima, jer je ovo upravo i period kada je neophodno obnoviti zalihe i pripremiti ih za predstojeće praznike, kada je i mogućnost obezbjeđivanja istih najteža. Nadam se, da će ova akcija biti lijep primjer i drugima da pokažu društvenu odgovornost i brigu prema zajednici i tako pomognu velikom broju pacijenata, čiji život zavisi od ovog lijeka, izjavila je dr Eraković.

Više informacija koje se tiču dobrovoljnog davanja krvi i COVID-19 možete pronaći na ovom linku, a informacije koje se tiču dobrovoljnog davanja krvi nakon imunizacije vakcinom ovdje.

Živimo bolje zajedno i u mjesecu darivanja darujmo najvrijedniji poklon… život!

Check Also

Ibrahimović: Rudnik uglja nije dostavio podatke o poslovanju iako je to Vlada tražila

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da nije zadovoljan informacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.