Još jednom nekretninskom divu “prevelikom da padne” prijeti bankrot

Dodajte komentar

Kineski investitor u razvoj nekretnina Kaisa počeo je pregovore sa svojim ofšor povjeriocima o odlaganju dospijeća duga od 400 miliona dolara.

Naime, rok za isplatu duga Kaisa Group Holdingsa ističe sljedeće nedjelje, navela su za Rojters dva izvora direktno upućena u tu situaciju.

Danas su akcije te grupe oštro pale nakon što je saopštila kako nije uspjela da obezbijedi obavezno minimalno odobrenje od 95 odsto povjerilaca da na berzi objavi ponudu 6,5 odsto svojih ofšor obveznica do 7. decembra, bez koje rizikuje da ode u bankrot.

Prethodno su grupa vlasnika ofšor obveznica koji kažu da posjeduju 50 odsto tog duga i njihov finansijski savjetnik poslali Kaisa grupi pismo u kojem se nudi dodatno vrijeme za pregovore o isplati obveznica i izbjegnu bankrot, prenosi B92.

“Bondholderi” su takođe na sto iznijeli ponudu da obezbijede dvije milijarde dolara svježeg kapitala za Kaisa grupu, ali do sada nije napravljen značajniji pomak sa tom ponudom, prema izvorima Rojtersa, koji su zatražili da ostanu anonimni jer se radi o poverljivim informacijama.

Akcije posrnulog džina u poslu sa nekretninama oslabile su do zaključenja trgovanja na hongkonškoj berzi 8,82 odsto, daleko više od pada indeksa berze (Hang Seng Index) koji je iznosio 0,9 procenata, čime je pad akcija te firme u ovoj godini dostigao oko 75 odsto.

Izvor: Blic.rs

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *