Bečić zakazao Konferenciju: Predstavnici svih budžetskih jedinica raspravljaće o Predlogu budžeta

1 komentar

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao je za 7. decembar Konferenciju predstavnika svih budžetskih jedinica, koji će, kako je saopšteno, iznijeti svoje viđenje i argumente povodom planiranog Budžeta, naročito u odnosu na finansijska sredstva koja su opredijeljenja za njihovu budžetsku jedinicu.

“Imajući u vidu da je Skupština Crne Gore, po mišljenju eminentnih nevladinih i međunarodnih organizacija, najtransparentniji i najotvoreniji parlament u regionu Zapadnog Balkana, uključujući tu i parlamente Hrvatske i Slovenije, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić odlučio je da učini dodatan iskorak koji će značiti doprinos da i drugi državni organi unaprijede transparentnost, otvorenost i javnost rada”, saopštili su iz kabineta predsjednika parlamenta.

Ističu da je finansijska održivost jedan od najvažnijih segmenata u funkcionisanju svake države, odnosno pravilno i pravedno planiranje i trošenje budžetskih sredstava.

“S tim u vezi, predsjednik Skupštine Crne Gore donio je odluku da u procesu usvajanja Budžeta za iduću godinu, a prije sjednice na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o budžetu za 2022. godinu, organizuje Konferenciju predstavnika svih budžetskih jedinica, koji će iznijeti svoje viđenje i argumente povodom planiranog Budžeta, naročito u odnosu na finansijska sredstva koja su opredijeljenja za njihovu budžetsku jedinicu. Konferencija o Budžetu će se održati u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore 7. decembra 2021. godine sa početkom u 11:00 časova. Kako bi Skupština Crne Gore ispunila već postavljene standarde transparentnosti i javnosti rada, a naročito onog koji se tiče trošenja novca svih građana Crne Gore, Konferencija će se direktno prenositi na Parlamentarnom kanalu RTCG”, dodaju iz parlamenta.

Kako je to uobičajeno, kada su u pitanju događaji na kojima se razmatra Budžet, dodaju iz parlamenta, na Konferenciju će biti pozvan i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, kao i predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimir Joković.

“Konferencija će biti prilika da prvi put u istoriji crnogorskog Parlamenta, predstavnici budžetskih jedinica izlože svoje stavove i ovom visokom domu i ukupnoj javnosti pruže dodatna objašnjenja u odnosu na Predlog budžeta o kojem se rasprava očekuje sredinom decembra”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *