Krivokapić: Očekujem da za budžet digne ruku 81 poslanik

Dodajte komentar

Premijer Zdravko Krivokapić očekuje da budžet za 2022. godinu bude usvojen u parlamentu uz glasove svih poslanika.

On je, u intervjuu za TV Nikšić, podsjetio da je predviđeno prosječno povećanje plata oko 17 odsto.

– Najniža cijena rada biće 450 eura. To je 200 eura više u odnosu na sadašnje stanje. Prosječno povećanje plate svima biće oko 17 odsto, zdravstvenim radnicima još više. Ne razumijem zašto neko ko se bavi politikom ne bi prihvatio ovaj stav da njegovom građaninu, biraču bude bolje. Očekujem da se za ovaj projekat zaboravi politikanstvo. Ovo nije politička priča, već boljeg života svakog građanina i mislim da bi svaka partija trebalo da to prepozna. Očekujem da bi taj budžet trebalo da bude usvojen sa 81 rukom. Ne mogu da razumijem zašto jedan poslanik ne bi glasao nešto što je dobro za njegovog birača – naglasio je Krivokapić.

On je istakao da se njegova Vlada ne bori za birače, već da svaki građanin osjeti boljitak.

– I on će biti već od februara, pod pretpostavkom da budžet bude usvojen. To će građanin imati priliku da vidi i u svojoj potrošačkoj korpi. Takođe, taj zamah koji se odvija kroz “Crna Gora odmah” – to je jedno naše povezivanje kapitalnih investicija u svim oblastima, a pogotovo u infrastrukturi koja mora biti primjerena 21. vijeku, kako bi ono što slijedi iz Investicionog fonda za Zapadni Balkan imalo potpunu prilagodljivost i kako bi time obezbijedili najvažnije – da ljudi ovdje ostaju, a da oni koji su otišli požele da se vrate na ove prostore – poručio je Krivokapić.

Kako je rekao, ne može da razumije da bi neko pravio budžet da ošteti ideju.

– Ova ideja je napravljena i skockana do kraja sa pratećom zakonskom regulativom. Možda samo jedno neusvajanje jednog zakona može da izazove poremećaj te dobro osmišljene ideje i projekta koji je testiran, koji je dobio podršku svih institucija koje su relevantne za to – zaključio je Krivokapić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *