“Povećanje plata zdravstvenim radnicima od 30 do 40 odsto ako se usvoji zakon o budžetu”

Dodajte komentar

Predstavnici Ministarstava održali su pres konferenciju povodom povećanja zarada u zdravstvu. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je kazala da se od prvog marta 2021 zalaže za povećanju zarada u zdravstvenom sistenu.

– Trideset godina nije urađeno ništa povodom ovog pitanja. Ovo nije milostinja već samo dio duga države prema onima koji svakog dana tokom cijelog dana i godine spašavaju živote ljudi – kazala je ministarka zdravlja.

Cilj je da zadržimo ljekare u zemlji, da poprave kvalitet života, dodajući da je ovo početak za ovo pitanje, dodala je ona.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je kazao da posle ove prezentacije neće biti prostora za mešetarenje i razne licitacije, nego će građani znati šta ih očekuju od prvog januara.

Kako su kazali iz Ministarstva, povećanjem koeficijenata stvara se svakako osnov za dodatna povećanja svih dodataka, na osnovu zarade. Trenutna prosječna zarada medicinskog kadra iznosi 589 eura, a uvećana zarada će iznositi 794 eura.

Nominalno prosječno povećanje iznosi oko 205 eura, u prosjeku 35 odsto. Kada je u pitanju nemedicinski kadar prosječna NETO zarada iznosi 550,5 eura a uvećana zarada će znositi 693 eura. Nominalno povećanje je 142, 6 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *