Milatović: Radnicima metalske i rudarske industrije po 12.000 eura

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Zakon o ostvarivanju prava na finansijsku podršku bivšim radnicima iz sektora rudarske i metalske industrije.

-Značaj ovog Zakona je što se njime stvara osnov za finansijsku podršku bivšim radnicima ovog sektora koji su nakon prestanka radnog odnosa usljed stečaja privrednih društava u čijoj vlasničkoj strukturi je bila država, bili primorani da pođu u prijevremenu penziju, a da pritom nijesu stekli pravo na dobijanje sredstava po osnovu socijalnih programa koje je Vlada Crne Gore sprovodila u periodu prije donošenja ovog zakona- navode iz Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Kako se dodaje, bivši zaposleni koji ispunjava uslove predviđene zakonom ima pravo na finansijsku podršku u neoporezivom fiksnom iznosu od 12.000 eura. Za sprovođenje ovog zakona izdvajaju se posebna finansijska sredstava iz Budzeta Crne Gore. Sredstva će se obezbijediti u budzetu za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 12.000.000,00 eura.

“Bivši zaposleni koji ispunjava uslove predviđene zakonom ima pravo na finansijsku podršku u neoporezivom fiksnom iznosu od 12.000 eura. Za sprovođenje ovog zakona izdvajaju se posebna finansijska sredstava iz Budzeta Crne Gore. Sredstva će se obezbijediti u budzetu za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 12.000.000,00 eura”, naveli su iz ministarstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *