Preko 100 vlasnika obveznica u Hipotekarnoj banci danas isplaćeno u iznosu od 10 miliona EUR

Dodajte komentar

Investitori koji su prije 7 godina ukazali povjerenje Hipotekarnoj banci, danas su kroz isplatu novčanih sredstava dobili i potvrdu o isplativosti njihovog ulaganja.

Naime, Hipotekarna banka AD Podgorica je isplatila danas po dospijeću 10 miliona € vrijedne subordinisane obveznice prve serije. Navedene obveznice emitovane su 2014. godine, te nakon 7 godina od datuma emisije, u skladu sa Prospektom, vlasnici obveznica dobili su novčana sredstva. Na taj način su investitori, preko 100 vlasnika obveznica, zaokružili uspješnu investicionu priču.

“Jedan od ciljeva koji je postavljen kroz emisiju prve serije obveznica bio je i razvoj tržišta kapitala a ostvareni promet od preko 7 miliona € na sekundarnom tržištu u periodu od 7 godina, predstavlja najbolju moguću potvrdu da smo u tome uspjeli. Kreiranje novih finansijskih instrumenata i razvoj novih proizvoda biće i u narednom periodu u fokusu interesovanja Banke. Želimo da se zahvalimo svim investitorima, vlasnicima obveznica, koji su imali povjerenje u našu Banku i koje smo još jednom opravdali, potvrdili i učvrstili”- poručili su iz Hipotekarne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *