Xiaomi će proizvoditi 300.000 automobila godišnje

Xiaomi želi da bude jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električnih vozila.

Xiaomi je u martu najavio svoje planove za proizvodnju električnog automobila, ali sada ima još veće ambicije. Prema izvještaju Reuters-a, agencija za ekonomski razvoj Beijing E-Town potvrdila je da će Xiaomi izgraditi fabriku električnih vozila koja će moći da proizvodi do 300.000 vozila godišnje. Fabrika će se graditi u dve faze i trebalo bi da počne masovnu proizvodnju 2024. godine.

Kompanija će takođe uspostaviti svoje sjedište za EV, odjeljenja za istraživanje i prodaju u Pekingu. Takođe, Xiaomi već planira da koristi svoje maloprodajne prodavnice za prodaju električnih automobila.

Još uvjek ima mnogo nepoznanica za Xiaomi-ovu strategiju proizvodnje električnih automobila, uključujući početne modele i međunarodnu ekspanziju. Uspješan tehnološki brend očekuje da će uložiti oko 10 milijardi dolara u diviziju električnih vozila tokom 10 godina. Osim toga, ne zna se mnogo detalja, prenosi portal Pcpress.rs.

Gradnja fabrike u Pekingu sugeriše da Xiaomi namjerava da postane mainstream proizvođač električnih vozila koji će se takmičiti ne samo sa kineskim rivalima kao što su Nio i Xpeng, već i sa značajnim stranim proizvođačima automobila poput Tesle.

Check Also

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.