Radovanović učestvovao u radu Generalne skupštine Asocijacije balkanskih komora

Dodajte komentar

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao je 29. novembra 2021. godine u radu Generalne skupštine Asocijacije balkanskih komora (ABC).

Tokom online sjednice ocijenjeno je da je u ovoj godini, punoj izazova i promjena, podrška privrednih komora bila od vitalnog značaja za rad poslovne zajednice Balkana.

– Ovo je veoma važna godina za revitalizaciju biznisa u sijenci kovid-krize – saopštio je je predsjednik Asocijacije balkanskih komora Tsvetan Simeonov.

Generalnoj skupštini su prezentovani ekonomski ambijent u Bugarskoj i očekivanja poslovne zajednice za 2022. godinu, te primjeri dobre prakse kompanije bgbarcode.bg.

Uslijedila je diskusija predstavnika komora o iskustvima u podršci kompanijama tokom kovid-krize, novim uslugama koje su razvile i regionalnoj saradnji.

Usvojen je Izvještaj ABC za 2021. godinu, predstavljen Balkanski vinski festival, te predsjedavanje ovom asocijacijom predato Trgovinskoj i industrijskoj komori Kipra.

Podsjećamo, Asocijacija balkanskih komora je 1994.godine osnovana sa ciljem podsticanja privredne saradnje i pružanja podrške ekonomskom razvoju zemalja članica i regiona u cjelini. Zalaže se za olakšavanje i ukidanje viznog režima, uklanjanje barijera u trgovini i uspostavljanje jedinstvene zone slobodne trgovine, usklađivanje sprovođenja strukturnih reformi i prilagođavanje uslovima poslovanja u EU, te poboljšanje imidža regiona Balkana u svijetu. Članice Asocijacije balkanskih komora su Albanija, Bugarska, BiH, Crna Gora, Grčka, Kipar, Makedonija, Rumunija, Srbija i Turska.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *