Berlin

Pet država koje su same po sebi najbolji brendovi na svijetu

Objavljen je Anholt-Ipsos Nation Brands Index za ovu godinu, koji predstavlja poredak 60 država koje su same po sebi nacionalni brendovi.

Poredak je utvrđen istraživanjem kojim je bilo obuhvaćeno 60.000 ljudi, a svi oni su pitani koja je zemlja najbolji brend. Rangirali su 60 unaprijed određenih zemalja. Među pet država koje su najbolje ocijenjene su Njemačka, Kanada, Japan, Italija i Velika Britanija.

Njemačka je prva na ovoj listi i petu godinu zaredom je prvoplasirana. Oni koji su anketirani istakli su da su zadovoljni njemačkim proizvodima, investiranjem u ovoj zemlji, njemačkim radnicima i gledanjem takmičenja u kojima su njemački sportisti. Ovo je sedmi put da je ova država na vrhu ovog poretka.

Kanada je druga, jer je prepoznata kao zemlja kojom se dobro upravlja, investira i koja ima dobru migracijsku politiku.

Japan je trećeplasirani, dok je prošle godine bio na četvrtoj poziciji. Prepoznat je kao država bogate kulture i kao atraktivna turistička lokacija. Visoko je ocijenjen i zbog kulture života njegovog stanovništva, kao i zbog proizvoda koje izvozi širom svijeta.

Italija je na četvrtom mjestu, a godinu ranije je bila na šestom. Razlog za to jeste njena bogata kultura i turistička ponuda.

Velika Britanija je petoplasirana. Anketirani najviše cijene njenu nauku, tehnologiju, sport i kulturu. Uočeno je da je nazadovala po pitanju zaštite okoliša.

Izvor: Klix.ba

Check Also

Sjutra 2. CBCG Fintek konferencija: Uloga finteka u demokratizaciji finansijskog okruženja

Druga međunarodna CBCG Fintech konferencija čija je tema “Uloga finteka u demokratizaciji finansijskog okruženja”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.