Binance povlači Dogecoin zbog Maska

Najveća svjetska berza kriptovaluta – Binance – ponovo mora da povuče dogcoin-e, nakon uticajnog tvita Ilona Maska. Pravi povod za povlačenje je tehnički kvar, koji je podstakao Maska da slučaj ocijeni kao mutan.

Nevjerovatna i nesrećna slučajnost

Već duže od 2 nedjelje, trgovci nisu mogli da povuku dogcoin-e, zbog problema sa nadogradnjom mreže. Binance je dao saopštenje da je u pitanju greška koja je “nevjerovatna i nesrećna slučajnost”, a ne “mutan posao”, kako su neki (aluzija na Musk-ov tvit) ocijenili.

CEO Binance-a, Changpeng “CZ” Zhao, kao odgovor na Muskovu prozivku, objavio je link sa nedavnom viješću da je Tesla opozvao 12000 vozila zbog softverske greške. CEO je izjavio da ni jedna osoba nije kriva što se greška dogodila, bilo da su u pitanju zaposleni u Binance ili DOGE Network-u, kao i da niko o veoma rijetkoj grešci ništa nije znao. Osim toga, u saopštenju koje je nedavno izdato, tvrdi se da ovim povodom niko neće biti otpušten.

Podsjećanja radi, vrednost Dogcoin-a je, prema CoinGecko, u posljednjih nekoliko nedjelja pala 30%. Protekle godine, dobio je 6000%, što je posljedica naglog porasta trgovine kriptovalutama i njenim širim prihvatanjem.

Izvor: Pcpress.rs

 

Check Also

CBCG: Prethodnu godinu obilježila intenzivna kreditna aktivnost banaka

Novoodobreni krediti tokom 2022. godine iznosili su skoro 1,5 milijardi eura, što je za preko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.