IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u Kolašinu, IRF organizuje konferenciju ”Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona Crne Gore”, koja se održava u hibridnom formatu. Prvi dan konferencije možete pratiti live putem FB stranice IRF-a od 10h.

“Cilj konferencije je prezentacija mogućnosti za finansiranje infrastrukturnih projekata u sjevernom regionu Crne Gore, projekata koji su usmjereni na energetsku i digitalnu tranziciju, povezivanje opština u cilju realizacije zajedničkih inicijativa, podrške ravnomjernom regionalnom razvoju, kao i uvezivanje raspoloživih izvora finansiranja, kako pretpristupnih fondova i međunarodnih finansijskih organizacija, tako i programa kreditne podrške IRF-a”, navodi se u saopštenju.

Na Konferenciji, koja će poseban fokus staviti na ekonomsko osnaživanje opština sjevernog regiona, pored čelnika lokalnih samouprava, učešće će uzeti predstavnici Vlade Crne Gore, Delegacije EU u Crnoj Gori, Republike Francuske, međunarodnih finansijskih institucija, Investicionog okvira za Zapadni Balkan i dr.

Check Also

Taksisti traže markiranje goriva, limitiranje cijena benzina i dizela na maksimalnih 1,10 po litru

Strukovni sindikat taksista Crne Gore tražu hitno zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, a povodom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *