Milatović: Po prvi put Crna Gora će biti na mapi esports-muzičkih festivala

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, sa svojim timom , ugostio je danas predstavnike Digital Den Hub-a, kompanije Amplitudo, IBM-a, Ambasade SAD-a u Crnoj Gori i delegaciju producenata esports/muzičkog festivala, saopšteno je iz njegovog resora.

Na sastanku je, kako su kazali, sa lokalnim i međunarodnim partnerima razgovarano o pionirskom poduhvatu planiranom za jun 2022. kada će u Baru biti organizovan prvi esports događaj globalnih razmjera koji u sebi kombinuje finale igrice Counter Strike i muzički festival sa najpopularnijim zvijezdama današnjice.

Lokalni producenti su Darko Ivanović i Nenad Novović sa pozadinom u IT industriji, a međunarodni partneri će biti pozicionirani u konzorcijum MontEsports ,koji će biti i izvršni producent festivala.

“Esports, kao nova sportska senzacija koja dolazi na talasu razvoja gejming industrije- obećava postavljanje Crne Gore kao regionalnog centra u gejmingu i esports-u”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su saopštili kako je, planirano je da ovaj događaj, na krilima esports industrijskog i kulturološkog fenomena- okupi oko 60.000 ljudi tokom trodnevnog festivala koji je zakazan za 17. jun naredne godine.

„Prepoznajemo uticaj i značaj gejminga, rekordnog rasta i napretka u svim pravcima ove industrije, i stoga Ministarstvo ekonomskog razvoja, u potpunosti podržava ovaj projekat. Ovo je sigurna karta za pozicioniranje Crne Gore na mapi Eindustrije, i to po prvi put“, kazao je Milatović.

On je dodao da će ovim događajem Crna Gora unaprijediti svoju turističku ponudu i otvoriti vrata novoj vrsti turista.

„Turizam je jedna od najvažnijih grana privrede i ulaganje u turističku ponudu i promociju Crne Gore kao atraktivne destinacije znači direktni uticaj na cjelokupnu crnogorsku ekonomiju“ , i dodao da će ovaj događaj privući pažnju velikog broja ljudi, koji će željeti da budu dio događaja ili isti da prate online.

Ministar je zaključio da „svi projekti koji su od opšteg interesa za državu, lokalne samouprave i građane imaće našu podršku“.

“On se zahvalio na detaljnoj prezentaciji William Le-Voir Barryju i Yani Gorskaya, koja je dodatno približila značaj i benefite digitalne industrije, čije će stranice u narednom periodu ispisivati Crna Gora i time postati dio svjetskih trendova”, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Fiskalni savjet omogućiće da javne finansije budu van političkog uticaja

Reforma javnih finansija nalazi se visoko na listi prioriteta Ministarstva finansija i predstavlja osnovu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.