Jandreoski: Nijesam došao da prodam Aerodrome već da odbranim interese CG

Dodajte komentar
Jandreoski

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski poručio je da u Crnu Goru nije došao da bi, kako mu se povremeno spočitava u dijelu javnosti, prodao jedno od najuspješnijih crnogorskih državnih preduzeća bilo kome, već da ovdje, kao i svuda, zajedno sa Odborom direktora ACG isporuči dobre rezultate u korist kompanije i građana Crne Gore. Napomenuo je da je u vazduhoplovstvu dvije decenije što ga je, kako kaže, i preporučilo Odboru direktora da ga imenuje za izvršnog direktora nakon međunarodnog konkursa.

„Maltene od prvog radnog dana čitam neistine u vezi sa razlogom mog dolaska u Crnu Goru. Došao sam isključivo da radim profesionalno kao i svugdje gdje sam radio. Očekujem da u saradnji sa Odborom direktora i ovdje isporučim dobre rezultate za Aerodrome Crne Gore i za građane Crne Gore“, jasan je Jandreoski.

On je u rubrici „Ukratko o Aerodromima“ što će, kako najavljuje, biti standardna forma izvještavanja javnosti o ključnim temama u vezi sa ovom firmom jednom mjesečno, dodao i da sa Odborom direktora ACG i Ministarstvom kapitalnih investicija radi na poboljšanju povezanosti Crne Gore sa više država, među kojima su Rusija i mnoge druge.

U vezi sa koncesijama, Jandreoski ponavlja da postoji više različitih modela, napominjući da tu temu ova Vlada nije otvorila, a da svakako konačnu odluku neće donijeti ni izvršni direktor, niti Odbor direktora, već izvršna vlast.

„Projekat je započela bivša Vlada, a ova Vlada je samo pozvala zainteresovane kompanije koje su bile na kraćoj listi da nam prezentuju modele u vezi sa tim kako oni vide razvoj aerodroma u Tivtu i Podgorici. Vlada je ta koja odlučuje. Tu odluku ne donosi Odbor direktora, ni izvršni direktor Aerodroma Crne Gore. Mi smo tu da odbranimo interese Crne Gore, da budemo kooperativni zajedno sa Odborom direktora. Kao što smo radili do sad, tako ćemo raditi i u budućnosti – harmonično i sa zajedničkim pristupom da bismo donijeli najbolju odluku za razvoj i budućnost Aerodroma Crne Gore“, objasnio je on.

Jandreoski ističe da je fokus u ovom trenutku povećanje konekcija iz Crne Gore, a da je saradnja sa Odborom direktora na zavidnom nivou, prenose Dnevne novine.

„Vrijedno radimo i na potencijalnim strateškim rutama za šta imamo podršku Ministarstva kapitalnih investicija, Ministarstva ekonomskog razvoja i Nacionalne turističke organizacije i naše državne avio kompanije. Veoma je važno da na vrijeme obavijestimo sve potencijalne kandidate koji su zainteresovani za prevoz putnika prema Crnoj Gori tokom sljedeće godine – da što prije naprave planove letjenja, da mogu da se prodaju karte… Svjedočimo da je npr. Wizz Air potvrdio da će od juna 2022. godine letjeti od Podgorice do Rima“, istakao je je Jandreoski.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *