Bolji uslovi za odjeljenje pedijatrije Doma zdravlja Tivat

Dodajte komentar

NLB Banka je donacijom vrijednom 1,000 eura podržala napore tivatskog Doma zdravlja u nastojanju da obezbijedi bolje uslove za tretman najmlađih pacijenata. Donaciju je banka opredijelila za nabavku pulsnog oksimetra, inhalatora i prateće opreme koja će pomoći u dijagnostifikovanju i daljem praćenju i liječenju respiratorne funkcije kod djece.

Pedijatrija je prepoznata kao jedno od odjeljenja sa značajnim opterećenjem u Domu zdravlja čiji broj posjeta raste a vrsta potrebne medicinske pomoći ukazuje na sve veću potrebu za adekvatnom njegom pacijenata sa respiratornim problemima. Uzimajući u obzir ovakvo stanje obezbijeđena su sredstva za nabavku potrebne opreme koja će olakšati rad ljekarima i drugom medicinskom osoblju a djeci omogućiti bolju njegu.

“Svjesni smo uloge i značaja zdravstvenog sistema za jedno društvo, posebno u ovako izazovnim vremenima. U želji da budemo dio rješenja i podrška zajednici već godinama realizujemo donacije zdravstvenim ustanovama u okviru akcije “Mali koraci mijenjaju svijet nabolje”, koje su prioritetno usmjerene na porodilišta i zdravstvenu zaštitu najmađih. Želimo da stvorimo bolje uslove za brigu o najmlađima i obavljanje najodgovornijeg i najplemenitijeg posla a najmlađima i mamama ugodnije uslove za boravak. Iz tog razloga je ova donacija logičan nastavak ove kampanje i još jedan korak bliže ostvarenju tog cilja.” kazala je Milena Ćorić, direktorica NLB filijale u Tivtu.

“Ovim putem želim u svoje ime i u ime svog kolektiva da ze zahvalim NLB Banci na podršci koju nam već duži niz godina pruža. Izuzetno nam je drago da je i naša ustanova dio kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet nabolje” koja svojim nazivom jasno ukazuje na značaj i podršku najmlađoj populaciji. Kroz ovakvo društveno odgovorno ulaganje NLB Banke i uz naše kontinuirane napore, nadamo se da ćemo i u budućnosti održati visok stepen zdravstvene zaštite, posebno prema našoj najmlađoj populaciji kojoj je to svakako i potrebno” izjavila je direktorica ZU Dom zdravlja Tivat, dr Danica Stevović, spec. pedijatrije.

Donacija Domu zdravlja Tivat predstavlja još jednu potvrdu dugoročne opredjeljenosti i posvećenosti banke lokalnoj zajednici i unapređenju kvaliteta života svih njenih građana.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *