Spremaju konkurs za petog člana Senata DRI

Dodajte komentar

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet juče je jednoglasno odlučio da pokrene proceduru za izbor petog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI).

Predsjednik Odbora Vladimir Joković (SNP) kazao je da će poziv za upražnjeno mjesto biti raspisan u najkraćem roku, možda i ove sedmice.

Peto mjesto u Senatu DRI je upražnjeno od početka ove godine.

Senatom DRI predsjedava Milan Dabović, a u njemu su još Zoran Jelić, Branislav Radulović i Nikola Kovačević.

Zakonom o DRI je predviđeno da najmanje dva člana Senata moraju biti pravnici. Dabović i Jelić su ekonomisti, a Radulović i Kovačević pravnici.

Prema Zakonu o DRI za člana Senata može biti imenovan crnogorski državljanin, diplomirani pravnik ili diplomirani ekonomista, koji pored opštih uslova utvrđenih zakonom ispunjava jedan od sljedećih uslova – položen pravosudni ispit ili ispit za državnog revizora i najmanje 10 godina radnog iskustva u struci ili najmanje 10 godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih pravnih poslova u državnoj službi i položen ispit za državnog revizora i najmanje 10 godina radnog iskustva ili najmanje 10 godina radnog iskustva u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.

Odbor je juče utvrdio i Akcioni plan za realizaciju obaveza iz Protokola o saradnji Skupštine i DRI.

Dogovoreno je da se održi tematska sjednica odbora na kojoj će se pozvati predstavnici opština koji će saopštiti svoje stavove u vezi nove poreske reforme koju je najavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja. Iz Zajednice opština “Vijestima” je nedavno rečeno da ih iz Ministarstva finansija niko nije kontaktirao u vezi sa ovim planom, iako su bili zakonski obavezni to da urade,kao i da će najavljene mjere projekta “Evropa sad” proizvesti velike gubitke po prihode opština.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *