Krivične prijave protiv troje zaposlenih na tivatskom aerodromu, protiv direktora disciplinski postupak

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Aerodromi Crne Gore (ACG) saopštili su da su podnijeli krivičnu prijavu protiv troje zaposlenih na Aerodromu Tivat i pokrenuli disciplinski postupak protiv direktora tog Aerodroma, šefa bezbjednosti i službenika.

Kako se navodi u saopštenju, zaposleni su “bez odobrenja na službeni izlaz Administrativne zgrade, 17. novembra 2021. godine, iznijeli dva paketa većih gabarita i putnu torbu sa nepoznatom unutrašnjom sadržinom”.

Iz Aerodroma su naveli da je po nalogu izvršnog direktora ACG Gorana Jandreoskog i njegovog zamjenika Petra Radulovića, u konsultaciji sa Odborom direktora, pokrenuta interna istraga, tokom koje su od aktera tog događaja uzete izjave.

“Uprkos tome što su zaposleni koji su 17. novembra, bez znanja nadređenih, bilo čije saglasnosti i neovlašćeno, iznjeli nama nepoznate predmete, izjavili da su u paketima i torbi bile lične stvari bivšeg šefa bezbjednosti, očekujemo da policija utvrdi punu istinu, kako bi bili sigurni da ACG nijesu oštećeni ni za jedan cent, ili bilo koji dokument”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je odluka o pokretanju disciplinskog postupka pokrenuta danas, nakon povratka Jandreoskog i Radulovića sa službenog puta iz Brisela.

“ACG ne prejudicira ničiju krivicu, ali ćemo istrajati u otkrivanju istine – da li je bilo koji naš službenik ovakvim postupcima počinio bilo koje krivično djelo i eventualno nanio štetu ACG”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *