Bivši fond MIG ostao bez 6,2 miliona imovine

Dodajte komentar

Stalna imovina bivšeg privatizacionog fonda MIG iz godine u godinu se smanjuje. To se može vidjeti u poslednjem konsolidovanom finansijskom izvještaju, koji je objavila Montenegroberza. Samo za nekoliko mjeseci stalna imovina te kompanije smanjena je skoro 6,2 miliona eura. Stalna imovina nekadašnjeg fonda MIG na početku prošle godine iznosila je oko 15,97 miliona, a na kraju 2020. godine 8,15 miliona. Na dan 30. septembar 2021. godine stalna imovina kompanije MIG iznosila je 2,32 miliona eura. Smanjena su za nekoliko mjeseci i obrtna sredstva kompanije sa 10,7 miliona na 2,1 milion. I gotovina na računima i u blagajni se istopila više od osam miliona eura.

U avgustu ove godine na sajtu Montenegroberze objavljeno je obavještenje kompanije MIG da zbog smanjena osnovnog kapitala akcionarima isplaćuju dividendu od 0,67 centi po akciji. Ova odluka je od 5. avgusta ove godine. Pisalo je tada da se isplata novca obavlja preko filijala Hipotekarne banke. Za nekadašnji vaučer vlasnici su dobili po 5.000 akcija u privatizacionim fondovima.

– Pravo na isplatu imaju svi akcionari koji su upisani u spisak akcionara društva MIG AD Podgorica kod Centralnog klirinškog depozitarnog društva na dan donošenja odluke, tj. na dan 5. aprila 2021. godine. Akcionari isplatu mogu zahtijevati lično ili preko punomoćnika ovlašćenog u skladu sa zakonom – navedeno je u ranijem u obavještenju. Prema tekstu odluke, kapital kompanije je smanjen za ukupno 18,7 miliona eura koje se dijele akcionarima. Nakon ove odluke kapital kompanije iznosiće tek 386 hiljada eura. Najveći vlasnici MIG-a sada su komapnije sa Kipra Tikan holding limited sa 70,87 odsto, nakon čega slijedi veliki broj malih akcionara.

Izvor: Dan.co.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *