Appleov program samouslužnih popravki omogućiće vam da sami popravite iPhone i Mac računare

Dodajte komentar

Iznenađujućim potezom, Apple je najavio program samouslužne popravke za pojedince koji žele sami da poprave svoje Apple proizvode. Ovaj potez bi mnoge mogao iznenaditi jer je Apple često bio kritikovan zbog troškova popravke širom svijeta. Preko programa za samouslužne popravke, pojedinci mogu naručiti namjenske djelove i alate preko internet prodavnice potrebne za popravku ili zamjenu postojeće komponente. Program popravke je trenutno dostupan za modele iPhone 12 i iPhone 13. Apple će uskoro proširiti program na Mac računare sa M1 čipovima.

Program popravke će u potpunosti početi sa radom početkom 2022. u SAD, nakon čega će uslijediti dodatne zemlje tokom cijele godine.

Apple je rekao da će se početna faza programa fokusirati na najčešće servisirane module. To uključuje ekran za iPhone, bateriju i kameru. Djelovi i alati za dodatne popravke biće dostupni kasnije sljedeće godine, piše My smart price.

Da bi bili sigurni da kupci mogu bezbjedno da poprave određeni dio ili proizvod, prvo treba da prođu kroz Priručnik za popravku. Korisnici tada mogu naručiti originalne Apple djelove i alate koristeći Apple samouslužnu popravku na internetu. Kompanija takođe navodi da je Self Service Repair namijenjen „pojedinačnim tehničarima sa znanjem i iskustvom za popravku elektronskih uređaja“. Podstiče druge potrošače da posjete profesionalnog dobavljača popravki sa sertifikovanim tehničarima koji koriste originalne Apple djelove za „najbezbjedniji i najpouzdaniji način za popravku“.

Nakon uspješne popravke proizvoda, kupci mogu da izaberu da vrate svoj korišćeni dio za reciklažu i dobiju kredit za kupovinu. Apple je takođe naveo da je udvostručio broj servisnih lokacija sa pristupom Apple originalnim djelovima, alatima i obukom, uključujući više od 2.800 nezavisnih servisera. Pored toga, Apple nastavlja da nudi praktične opcije popravke za kupce kroz svoju globalnu mrežu od preko 5.000 Apple ovlašćenih servis provajdera koji pomažu milionima ljudi sa servisom u okviru i van garancije za sve svoje proizvode.

Benchmark.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *