Od sada Addiko webKredit i u poslovnicama Pošte Crne Gore

Pošta Crne Gore i Addiko Bank AD Podgorica ostvarile su značajno partnerstvo, kojim je građanima omogućeno da u deset najprometnijih objekata Pošte Crne Gore mogu brzo i jednostavno da dođu do kredita.

Od danas za Addiko webKredit građani mogu aplicirati u odabranim poslovnicama Pošte Crne Gore u centru Glavnog grada, u Tuzima i Golubovcima. Osim plaćanja računa i korišćenja poštanskih usluga na
šalterima Pošte, građani putem zasebnog digitalnog kanala prodaje imaće i direktan pistup Addiko web kanalu u samim objektima Pošte Crne Gore.

Addiko digitalni kutak, u okviru kojeg klijenti mogu brzo i jednostavno da dođu do kredita, osim na pomenute tri lokacije postavljen je u još sedam izabranih poslovnica Pošte u Bijelom Polju, Nikšiću, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu, Baru i Budvi. Na ovaj način klijentima širom Crne Gore omogućeno je da izaberu još lakši, brži i ugodniji put do gotovine, te da što manje vremena provode i gube čekajući na šalterima.

Povodom početka saradnje, predstavnici obje kompanije su u prisustvu kolega ozvaničili partnerstvo posjetom i obilaskom Addiko prodajnog mjesta u poslovnici Pošte Crne Gore u centru Podgorice.

„Mreža poslovnica Pošte Crne Gore je najveća poslovna mreža u Crnoj Gori. Naš cilj je, da na gotovo 150 lokacija u svim krajevima Crne Gore, svakom korisniku učinimo lako dostupnim sve usluge Pošte Crne Gore, ali i usluge kompanija i institucija, stvarajući partnerstva na zadovoljstvo
svih. Pošta ima resurse koji je čine važnom i nezaobilaznom sponom između države, privrede i građana. Drago mi je što je Addiko banka, kroz partnerstvo sa nama, svoj webKredit učinila dostupnijim i što posjetioci naših poslovnica mogu na brz i jednostavan način koristiti ovu uslugu.” – naglasio je Dragan Tufegdžić, izvršni direktor Pošte Crne Gore.

„Zahvaljujemo Pošti Crne Gore, jer su prepoznali značaj digitalnog bankarstva i lakšeg i bržeg servisa prema klijentima i postali naš partner u namjeri da se dodatno približimo korisnicima i ponudimo im
savremene usluge, štedeći njihovo vrijeme i vodeći računa o njihovim potrebama. Podstičući upotrebu digitalnih kanala, uslugom on-line apliciranja za kredit Addiko banka je pokazala istrajnost na putu
pružanja jednostavnog i direktnog bankarstva, stalno tragajući za novim digitalnim rješenjima.” – izjavio je tom prilikom Miloš Miketić, izvršni direktor za komercijalne poslove Addiko Bank AD Podgorica.

Osim podnošenja zahtjeva za kredit jednostavno i brzo, dodatna pogodnost za klijente su niži troškovi obrade kredita u odnosu da dolaze u Banku, a neke od prvih korisnika očekuje i prigodan poklon uz podršku ljubaznog osoblja Addiko banke na licu mjesta.

Check Also

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio ostavku zbog bankrota Credit Suisse

Predsjednik Saudijske nacionalne banke podnio je ostavku iz “ličnih razloga” pošto su njegove izjave oko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.