Velika nadogradnja Bitcoin koda poboljšava privatnost i sigurnost

Bitcoin je dobio značajnu nadogradnju. Kako The Block izvještava, Bitcoin mreža je 14. novembra pokrenula dugotrajnu nadogradnju koda „Taproot“. Ažuriranje poboljšava i privatnost i sigurnost za komplikovane transakcije kroz nove potpise koji čine da izgledaju kao bilo koja druga razmjena. Ovo bi trebalo značajno da oteža posao kradljivcima kriptovaluta.

Taproot ažuriranje bi takođe trebalo da promijeni skaliranje Bitcoin mreže tako što će izbaciti postojeći kriptografski sistem, što će kriptovaluti olakšati da se izbori sa zahtjevima.

Ovo je prvo veće osvježavanje mrežnog koda od 2017. i dolazi u pravom trenutku. Taproot uvodi Schnorr potpise koji mogu učiniti da složenije transakcije na Bitcoin-u kao što su one iz novčanika sa više potpisa, izgledaju kao bilo koja druga transakcija, čime se poboljšava privatnost i sigurnost transakcija. Prelazak na Schnorr potpise takođe ima implikacije na skaliranje mreže, pošto Taproot nadogradnja zamjenjuje kriptografski okvir ECDSA.

Benchmark.rs

Check Also

Akcije IRF-a, Pošte i Aerodroma biće uvrštene na regulisano tržište

Akcije Pošte Crne Gore, Aerodroma i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) bi, prema preliminarnim analizama Montenegroberze, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.