Foto: Glovo

Glovo krenuo sa otvaranjem vlastitih trgovina

Poznata aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda Glovo u Hrvatskoj je otvorila vlastitu trgovinu u Zagrebu ‘Glovo Express’. Osim ove, do kraja 2021. planira se otvorenje još jedne trgovine.

Glovo trgovina, tj. Micro Fullfilment Centar (MFC), omogućiće brzu dostavu namirnica i drugih proizvoda ekskluzivno korisnicima aplikacije. Prvi takav centar otvoren je u Zagrebu i dio je plana proširenja Q-commerce usluge koja će omogućiti brzu dostavu više kategorija proizvoda. Korisnici mogu naručiti direktno iz aplikacije te birati između 1500 proizvoda kao što su povrće, voće, namirnice, smrznuti proizvodi, bezalkoholna pića, slatkiši, mliječni proizvodi, ali takođe i proizvodi posvećeni njezi djece i životinja, navode u saopštenju.

“Lansiranje Glovo Expressa na hrvatskom tržištu i tranzicija na novi, viši nivo dostave na zahtjev ključan je moment za nas, ali i pozitivan uticaj u interesu naših korisnika. Srećni smo što možemo širiti raspon usluga koje Glovo nudi, a sve kako bi što više proizvoda iz različitih kategorija bilo dostupno za što više korisnika u što kraćem vremenu. Na tom tragu, korisnici Glovo aplikacije vrijeme koje bi uobičajeno proveli u kupovini sada mogu provesti na ugodniji način”, izjavio je Victor Răcariu, Glovo Regional General Manager za Jugoistočnu Europu, prenosi Večernji list.

Radno vrijeme Glovo Expressa je od ponedjeljka do nedjelje, od 08:00 do 24:00, a do kraja godine u planu je otvaranje još jedne trgovine za brzu dostavu u Zagrebu, dok je daljnje širenje mreže planirano za sljedeću godinu.

Ranije ove godine Glovo je potpisao strateški ugovor sa švajcarskom firmom za nekretnine Stoneweg u kojem se obvezao uložiti 100 miliona eura u izgradnju i obnovu nekretnina u glavnim gradovima ključnih tržišta na kojima posluje, navode iz Glova.

“Glovo predano želi jačati svoju Q-commerce uslugu kako bi odgovorio na promjene ponašanja potrošača i zahtjeve za ultra brzom dostavom. Mi u Glovu smatramo da MFC-i predstavljaju budućnost trgovine i da ćemo uskoro svjedočiti trajnim promjenama navika potrošača prema momentalnoj ili dostavi u istom danu”, dodao je Bojan Barišić, MFC Regional Area Manager za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Više od 100 Glovo Express centara biće u funkciji do kraja godine, u više od 50 gradova u 16 zemalja u kojima Glovo posluje.

Check Also

Ambasador Ruske Federacije posjetio Asocijaciju menadžera Crne Gore

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Crnoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *