Tri krivične prijave protiv vlasnika ugostiteljskih objekata

Dodajte komentar

Tri krivične prijave podnijete su protiv vlasnika ugostiteljskih objekata zbog nepoštovanja važećih epidemioloških mjera, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Tokom petka i subote veče Turistička inspekcija sprovela je pojačani nadzor na području cijele Crne Gore, kada su nspektori obišli 53 lokala i to uz asistenciju pripadnika Uprave policije.

Kako navode iz Uprave za inspekcijske poslove, kontrole su vršene prevashodno u cilju sprovođenja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima, ali su kontrolisane i druge nepravilnosti iz okvira poslovanja ovih subjekata.

“Tom prilikom utvrđeno je 9 nepravilnosti. Podnijeto je 3 krivične zbog nepoštovanja važećih mjera (više od 4 osobe za stolom i nepostavljene pregrade od pleksiglasa, neposjedovanje jednog od 4 uslova iz nacionalne covid potvrde). Inspektori su izdali 5 prekršajnoh naloga u ukupnoj vrijednosti od 3.900 eura, zbog rada bez odobrenja i nenošenja maski od strane zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Zbog ponavljanja istih prekršaja – zbog nedozvoljenog pušenja u lokalu i kao i zbog kršenja mjera, izdata su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se zapravo zahtjeva od prekršajnog suda izricanje visokih kazni.

“Takođe, pronađen je jedan ugostiteljski objekat koji je radio bez odobrenja za rad, odnosno ‘crno’ i isti je novčano kažnjen, pa je ispražnjen i zapečaćen je objekat isto veče”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave apeluju na sve ugostistelje da postupaju odgovorno, te da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, a da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti.

Mole građane da prijave sve nepravilnosti na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *