Kriptogroznica trese Bosnu i Hercegovinu

Dodajte komentar

Kriptogroznica trese BiH, što potvrđuje podatak da broj registrovanih korisnika u jedinoj mjenjačnici digitalnog novca konstantno raste, a promet u novembru ove u odnosu na kraj prošle godine povećan je za 693,88 odsto.

Svjetski trend trgovanja digitalnim novcem postaje dio i naše svakodnevice, posebno u vrijeme skoka cijena na tržištu kriptovaluta, kada broj onih koji trguju ovom vrstom novca vrtoglavo raste.

Ovih dana jedna od najpopularnijih, bitkoin, bilježi istorijski maksimum od 69.000 dolara, pa se može očekivati da i zainteresovanost stanovništva za ovu valutu raste. Da je sve više onih koji trguju digitalnim novcem, potvrđuje i podatak da je u februaru u jedinoj kriptomjenjačnici u BiH bilo oko 3.000 registrovanih korisnika, dok ih je sada oko 8.500.

Izvršni direktor firme “Digital Assent Menagement” poznate po brendu “Balkan Crypto Exchange” (BCY) Boris Majstorović ističe za “Glas Srpske” da trend rasta bilježe konstantno od osnivanja 2018. godine.

“Promet na platformi “BCX.ba” 11. novembra je dostigao 17,5 miliona maraka, što je za 693,88 odsto više u odnosu na kraj prošle godine. Broj uspješnih transakcija veći je za 444,38 odsto, odnosno povećan je sa 1.922 na 10.463 transakcije – ističe Majstorović i dodaje da u ponudi imaju šest kriptovaluta i to bitkoin (“Bitcoin”), “Ethereum”, “Litecoin”, “Bitcoin Cash”, “Tether” i “Ethereum Classic”. Istakao je da rade na tome da uvrste i neke nove, kao i da podrže jednu domaću kriptovalutu. Majstorović dodaje da su najpopularnije kriptovalute na ovoj platformi iste one za koje vlada najveće interesovanje i u svijetu, koje čine 60 odsto tržišne kapitalizacije kriptotržišta, a to su “Bitcoin” i “Ethereum”, prenosi Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *