Spajanje NLB Banke i Komercijalne banke AD Podgorica je uspješno završeno

Dodajte komentar

NLB Banka i Komercijalna banka ad Podgorica su uspješno operativno spojene tokom ovog vikenda. Tehničko spajanje dvije banke i prebacivanje svih klijenata i cjelokupnog sistema Komercijalne banke pod okrilje NLB Banke je završeno bez smetnji i u skladu sa detaljnim planom i sprovedenim pripremama na kojima su timovi obije banke radile posljednjih devet mjeseci čime je realizovano najefikasnije bankarsko spajanje u Crnoj Gori do sada.

Veoma smo ponosni na postignuća svih kolega uključenih u skoro petodnevnu operaciju spajanja, kao i na njihov devetomjesečni predani rad i zalaganje. Pozdravljamo naše nove klijente i nove kolege i želimo im iskrenu dobordošlicu. Od samog početka, naša polazišna tačka nije bila samo da bezbjedno spojimo dva informaciona sistema već da postignemo isključivo human i transparentan aspekt spajanja, kako za klijente tako i za zaposlene. NLB Banka, kao članica najveće bankarske grupacije sa sjedištem u regionu Jugoistočne Evrope i druga po veličini banka na crnogorskom tržištu, ima posebnu odgovornost da znanjem i iskustvom svojih zaposlenih dalje unapređuje usluge, razvija ponudu i posvećeno radi na još boljem korisničkom iskustvu svojih klijenata sa krajnjim ciljem da odgovornim poslovanjem uzvrati zajednici i doprinese poboljšanju kvaliteta života svih građana u Crnoj Gori’ kazao je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke ad Podgorica.

Nakon spajanja, ukupna aktiva NLB Banke je iznad 700 miliona, kreditni portfolio je povećan za 20% i sada isnosi preko 500 miliona, a Banka je dobila i 27 hiljada novih klijenata građana i preduzeća i 3 nove filijale u Podgorici, Budvi i Kotoru i sada broji ukupno 22 filijale.

Kao prvi efekat spajanja i sinergije dvije banke, jeste i unapređeno rješenje elektronskog i mobilnog bankarstva NLB Klik  koje će klijentima NLB Banke donijeti nove funkcionalnosti i značajno unaprijediti dosadašnje korisničko iskustvo.

“Zahvaljujemo se svim klijentima na razumijevanju ukoliko su imali određenih ograničenja u korišćenju digitalnih servisa tokom prethodnog vikenda. Novi klijenti NLB Banke sve informacije o novim transakcionim računima, karticama i drugim servisima mogu pronaći na posebno pripremljenoj web stranici www.nlb.me/me/nlb-banka/opste/integracija na kojoj ćemo i dalje objavljivati sve za njih važne informacije”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *